Dühöngtek a rajongók Majka veszprémi koncertjén

tömeg koncert Majka pánik Veszprém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrségnek egy komplett városrészt kellett lezárnia, annyian mentek ki Majka ingyenes koncertjére Veszprémben. Sokan azonban kiakadtak, mert a környező kis utcákban rekedtek, így nem láthattak semmit.

Sokan nem élvezhették Majka szombati koncertjét a veszprémi Gizella Napokon. Majkának 21:30-kor kellett volna színpadra lépnie, ám a tömeg már két órával a koncert előtt gyülekezni kezdett. Ezt látva a szervezők már nyolc órától korlátozni kezdték a belépést az Óváros térre, aztán egyszer csak lezárták a környéket, senki sem mehetett be.

„Amikor közli a rendőr, hogy még kétszáz ember bemehet, simán bejutottunk volna, erre elindul a hátsó sorból, oldalról a nyomás, konkrétan halálfélelmem volt, a gyerek a kezemet fogta, nyomott a tömeg innen, onnan. Hát ennyit nem ér egy koncert sem, most egy darabig az ilyet kihagyjuk” – mesélte egy anyuka.

Az Óváros tér közel 5000 ember befogadására képes, ennél több már veszélyes lehet, a szűk utcákon ugyanis nehezen tudják elhagyni a helyszínt az emberek, ha valami baj történik. Közel 3000 ember rekedt kinn Majka koncertjéről, akik semmit sem láthattak.

„Még egyszer vagy talán másfélszer nagyobb tömeg zsúfolódott össze a rendőrségi kordonnal 'lezárt' terület előtt, hiszen lelkesen indultak el családok, rajongók, haveri társaságok, hogy meghozd a hangulatot az éjszakára. De nem volt engedélyezve a feljutás a térre már 20 órától, volt, aki várt a feljutásra. Mi is és még rajtunk kívül több tucatnyian vártak, hogy hadd tomboljanak egy jót, és még csak nem is hallottunk belőled semmit” – írta egy rajongó Majka közösségi oldalára.

Majka a Borsnak így nyilatkozott:

"A koncert után értesültünk arról, hogy mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, és hogy sokan a színpad közelébe sem fértek. Nagyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.