Változik a budai villamosok közlekedési rendje

Forrás: MTI/Jászai Csaba -
BKK Buda 17-es villamos villamos közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rossz hír a Budán közlekedőknek: pályafelújítás miatt változik a 17-es, a 61-es és az 59-es villamos közlekedési rendje.

Pályafelújítás miatt változik a budapesti Alkotás utcában a 17-es, 59-es és 61-es villamos közlekedési rendje november 15-től november 24-ig - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. A pálya felújítását a főváros XII. kerületében az Alkotás utcában a Nagyenyed utcánál végzik.

Azt írják, hogy a munkálatok ideje alatt a 17-es villamos a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es villamos pedig két szakaszon, Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyegyed utcáig jár.

17-es villamos Forrás: MTI/Jászai Csaba

Az 59-es villamos helyett ugyanebben az időszakban pótlóbusz viszi az utasokat. A 61-es villamos vonalán a Déli pályaudvar és a Nagyenyed utca közötti rövid szakaszon gyaloglással, vagy a párhuzamosan közlekedő autóbuszjáratokkal lehet közlekedni.

A BKK javasolja továbbá az 56-os villamos mellett a Krisztinaváros felé közlekedő 17-es villamos használatát a Móricz Zsigmond körtér és környezete, valamint a Széll Kálmán tér és térsége között.

Az előkészítő és befejező munkálatok miatt a 61-es villamos november 15-én és 24-én este Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig jár, a Széll Kálmán tér és Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusz közlekedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.