Tíz éve nem beszél apjával Patocska Olivér, a Mintaapák dalszerzője

Patocska Olivér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ByTheWay nevű zenei formáció egykori, és az Oliver From Earth jelenlegi tagja ezúttal a TV2 legújabb sorozatának, a Mintaapáknak dalszerzőjeként bizonyította tehetségét. Patocska Olivér a műsor kapcsán elárulta, neki igencsak rossz kapcsolata van édesapjával, ami már valószínűleg nem is fog változni. 

Patocska Olivér, aki a Budapest Dal 2019 Fiatal Tehetségekért járó díjat nyerte, felkérést kapott a Mintaapák című új sorozat betátdalának megírására. Ennek kapcsán árulta el, hogy előtte nem volt jó apai példa.

„Édesapámmal tíz éve nem tartjuk a kapcsolatot, és soha nem is volt igazán jó apai minta előttem. Kisebb koromban jó, ha félévente egyszer megkeresett. Ezért a dalszöveg írásakor mélyre kellett nyúlnom és előkaparnom magamból az érzelmeket, azt a vágyat, hogy legyen egy apafigura előttem. Ami még nehézség volt, hogy a négy különböző apakarakter jellemzőit kellett belezsúfolnom egy egész dalba. A dal írása közben azt képzeltem el, hogy milyen apa szeretnék majd lenni, és hogy én milyen apát szerettem volna magamnak. Ehhez képest az volt az érdekes, hogy a felkérés után alig egy nappal elkészültem a szöveggel. Nem tagadom, a szöveg és a dallam szerzése közben elragadtak az érzelmek" - nyilatkozta a Ripostnak Olivér, aki azt is elárulta, hogy habár időbe telt, de elfogadta, hogy apja csak biológiai apa, így felnőttként már nincs is benne sérelem.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.