Használt rágógumi segített megoldani egy 26 éves gyilkossági ügyet

gyilkosság rendőrség tanár nyomozás rágógumi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még 1990-ben gyilkolták meg Christy Mirack tanárnőt, gyilkosát pedig sokáig nem találták meg. Most azonban a nyomozás során talált használt rágógumiból nyert DNS-t azonosítani tudták, így elfogták a feltételezett gyilkost, Raymond Rowe-t.

Christy Mirack tanárnőt 1992-ben találták holtan East Lampeter-i otthonában. A nőt megerőszakolták, megverték és megfojtották. A támadó egy vágódeszkát használt, amit meg is találtak.

Az ABC News szerint a nyomozók egy használt rágógumti is találtak, melyből múlt hónapban kinyerték a DNS-t, feltöltötték egy nyilvános genetikai adatbázisba, ahol Raymond Rowe rokonaival találtak egyezéseket. A mintából továbbá a gyilkos fenotípusára is következtetni tudtak, például a haj-, a bőr- és a szemszínre. Arról nem tudni, hogy milyen megfontolásból nyitották ki újra az aktát épp most.

Raymond Rowe egyébként nem állt kapcsolatban a tanárnővel. A nyomozók akkor vettek tőle DNS-mintát, amikor egy iskolai ünnepségen dj-ként dolgozott. Az itt használt vizespalackjáról vették a mintát, melyből kiderült: ő lehet a gyilkos. A rendőrök letartóztatták Christy Mirack meggyilkolásáért.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.