Művészet, sport, gasztronómia: programajánló

mng2018 művészet gasztronómia program programajánló sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az október vége és a november eleje neked kedvez, ha rajongója vagy a művészeteknek, szereted a tested is megmozgatni és finomakat enni. 

Színdarab: Az ügynök halála

A hatvanas éveiben járó utazó üzletkötő, Willy Loman már harmincöt éve dolgozik ugyanannak a cégnek. Két fia van, családját szereti, felesége, Linda is szeretettel viszonyul hozzá. Ám Willynek már nem megy jól az üzletkötés, fizetése teljes mértékben a létrejött üzletek számától függ, és ezekből egyre kevesebb van. Fiait ezért az önálló élet felé terelné, hiszen egyikük főleg nők elcsábításával tölti az idejét, a másik pedig egyik állásból a másikba vetődik, de kleptomániája miatt sehol sem képes megmaradni. Anyagi nehézségei következtében megingó önbecsülése miatt Willy titokban öngyilkosságra készül.

Időpont: 2018 októberétől folyamatosan
Helyszín: Budapest, Nemzeti Színház

Bánsági Ildikó és Blaskó Péter Forrás: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt

Debreceni édességfesztivál és -vásár

Kézműves csokoládék, torták, bonbonok, marcipánok, grillázsok, zsanna-manna, teakülönlegességek, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor- és gluténmentes édességek, sajtkülönlegességek és még számos érdekesség várja az érdeklődőket.

Időpont: 2018. október 27–28.
Helyszín: Debrecen, Pláza

Kézműves csokoládék, bonbonok, marcipánok és még számos különlegesség várja az érdeklődőket Forrás: Shutterstock

Tökös futás

A táv rövid lesz (2-3 km), így a kevésbé edzettek is könnyedén teljesíteni tudják. Ha a futás végképp nem menne, akkor bátran hozzátok idén is a kerékpárotokat, rollereteket stb. A jutalom nem marad el: tökös finomságokkal, tortával várunk minden résztvevőt. A rendezvény ingyenes, jelmez viselése kifejezetten ajánlott!

Időpont: 2018. november 3.
Helyszín: Siófok, Fő tér

A táv rövid lesz (2-3 km), így a kevésbé edzettek is könnyedén teljesíteni tudják Forrás: Shutterstock

Társasjátékok ünnepe

A modern családi, felnőtt és gyerek társasjátékok országos fesztiválja: közel 400 asztalon, 7 teremben lesz lehetősége a résztvevőknek kipróbálni kiváló hazai és külföldi logikai, stratégiai, parti, családi és gyerektársasjátékokat. Látványos társasjáték-bemutatók, kipróbálhatók idén díjazott társasjátékok, játékoktatások, szabálymagyarázatok szakértő játékmesterektől, Mini Essen – társasjáték-újdonságok a nagyvilágból, helyi versenyek, játéktesztelés, társasjátékos kiállítások, óriási társasjátékvásár és még sok más program.

Időpont: 2018. november 10–11.
Helyszín: Budapest, Lurdy Ház konferenciaközpont

Közel 400 asztalon, 7 teremben lesz lehetősége a résztvevőknek kipróbálni kiváló hazai és külföldi társasjátékokat Forrás: nebuloalapitvany.hu

Kiállítás: Francis Bacon, Lucian Freud és a Londoni Iskola festészetéből

A Magyar Nemzeti Galéria új kiállítása, amely a 20. századi brit festészet egyik rendkívül meghatározó, összefoglalóan Londoni Iskolának nevezett vonulatát ismerteti meg a magyar közönséggel, a 20. század második felének angol figurális festészetére fókuszál. Francis Bacon, Lucian Freud és a Londoni Iskola festészetéből első ízben láthat a budapesti közönség rendkívül gazdag, az egyes művészeket kiemelt főművekkel reprezentáló válogatást. A tárlat a londoni Tate Britainnel való együttműködésben valósul meg.

Időpont: 2019. január 13-ig
Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Galéria

Kiállítás: Francis Bacon, Lucian Freud és a Londoni Iskola festészetéből Forrás: Instagram/nemzetigaleria

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.