terrortámadás szelfi Franciaország merénylet Nizza Mohamed Lahouaiej Bouhlel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összesen 84 ember halálát okozta a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékra váró tömegbe hajtó kamionos. Sokáig magányos farkasnak hitték az elkövetőt, de egy szelfi lebuktatta társát, aki konkrétan segített a merénylet véghezvitelében.

A nizzai merénylő, Mohamed Lahouaiej Bouhlel hatodik, most elfogott társát Hamid Z.-t egy szelfi buktatta le. A gyanú szerint ő konkrétan segített a 84 halálos áldozatot követelő terrortámadás elkövetésében.

Rendőrök lőtték ki a kamion sofőrjét Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

Hamid Z.-t az a kép buktatta le, amelyet még a támadás előtt néhány nappal készített Bouhlellel a merényletben használt teherautó előtt. Az ügyészség szerint a most elfogott 36 éves férfi már legalább egy éve ismerte a nizzai merénylőt. Hamid Z. így már a hatodik, akit a nizzai támadás után letartóztattak, mint terroristát. "Ezzel

végleg megdőlt az a teória, hogy az agyonlőtt nizzai terrorista magányos farkas volt,

és senki nem segített neki" - idézte Francois Molins főügyészt az Origo.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.