Kalasnyikovval lövöldöztek a kiskunhalasi ügyészségen

ügyészség Kalasnyikov Kiskunhalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg is helyszínelnek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen, miután egy férfi szerda reggel lövöldözni kezdett. A fegyveres állítólag az ügyészt akarta lelőni, majd amikor lefegyverezték, elájult, ezért kórházban ápolják.

"A Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében egy férfi eddig pontosan nem tisztázott okból több lövést adott le. A kiérkező rendőrjárőr a támadót lefegyverezte" – írja a Legfőbb Ügyészség a szerdai közleményében.

Az ügyben indult nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik, ám mivel jelenleg is is folyamatban van a rendőrséggel közösen végzett helyszínelés, nem adnak ki több információt.

A 87 éves Mihail Kalasnyikov orosz fegyvertervező egy AK-47-tel a modell megszületésének hatvanadik évfordulóján, 2007. júliusában Forrás: AFP/Dima Korotayev

Az ügyészt akarhatta lelőni

Az Atv.hu információi szerint a fegyveres az ügyészt akarhatta megölni, aki korábban a férfi vádiratát írta.

A támadó az ügyészség épületében rá is lőtt az ügyészre, de a golyók célt tévesztettek, ekkor

a kiérkező rendőrök letartóztatták a Kalasnyikovval hadonászó férfit, aki közben elájult.

Ezt Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője is megerősítette, és hozzátette, hogy az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg.

A fegyveres férfit rendőri kísérettel a mentők kórházba vitték.


A Halasinfo.hu-nak Téglás Péter főügyész a támadás után azt mondta, hogy a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.