Hivatalos! Az eltűnt maláj gépé a megtalált szárnydarab

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion -
eltűnt maláj utasszállító Tanzánia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már hivatalosan is megerősítették, hogy a több mint két éve eltűnt maláj utaszállítóhoz, az MH370-es járathoz tartozott a szárnydarab, amit Tanzániában találtak meg.

A több mint két éve eltűnt malajziai utasszállító repülőgéphez tartozik az a nagy méretű roncsdarab, amelyet júniusba Tanzániában találtak, közölte az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB), ismertetve az elvégzett vizsgálat eredményeit.

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion

A szakértők a kódok, gyártási számos és más adatok alapján bizonyítottnak találják, hogy a június 20-án Tanzániában talált szárnydarab az MH370-es járattól származik.

A Malaysia Airlines légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án tűnt el

röviddel a felszállás után, és az eredeti útvonalról teljesen letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhanhatott le. Az ügyet vizsgáló szakemberek eddig csak a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni Réunion szigetén tavaly júliusban előkerült roncsdarabról erősítették meg, hogy az eltűnt gép része, de találtak még több más olyan roncsdarabot Mozambik, a Dél-afrikai Köztársaság és Madagaszkár területén is. A Boeing 777-es típusú gép roncsai utáni kutatás már több mint két éve folyik az Indiai-óceán térségében, de egyelőre kevés eredménnyel.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.