Elhunyt az amerikai bestsellerszerző, Pat Conroy

Forrás: Facebook/Pat Conroy -
bestseller regény Pat Conroy író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legsikeresebb amerikai író a múlt hónapban jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákban szenved. Sajnos feladta a küzdelmet.

A 70 éves dél-karolinai író családja körében halt meg pénteken. A rajongók és barátai tele vannak szomorúsággal és fájdalommal, hiszen egy nagyszerű és tehetséges ember távozott.

Forrás: Facebook/Pat Conroy

Pályája elején még ő maga sem számított arra, hogy regényeiből világszerte több mint 20 millió példányt adnak el. Leghíresebb könyvét, a Hullámok hercegét magyar nyelvre is lefordították - írja az Origo.

"Azért írok, hogy megmagyarázzam magamnak az életem.Csak észrevettem, hogy mikor ezt teszem, mások is megértik a sajátjukat"- mondta egy interjúban Conroy, akinek regényei bővelkednek az önéletrajzi elemekben.

Forrás: Facebook/Pat Conroy

A katonai családban nevelkedett író műveiben rendre felbukkan a zsarnoki apafigura, valamint a katonai iskolában eltöltött nehéz évek is. Hat testvérével és szüleivel együtt rengeteget költözködtek az USA különböző katonai támaszpontjai között. Ezen élményeit felidézte a The Great Santini című regényében, amiről az író így nyilatkozott:

"Úgy nőttem fel, hogy gyűlöltem apámat. Hatalmas meglepetésként ért, mikor a regény megjelenése után rádöbbentem, hogy milyen egy rendkívüli ember nevelt fel" - mondta Conroy apja halála után.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.