Pert nyert egy magyar nő Hollywooddal szemben - Mark Wahlberg is érintett!

Forrás: Northfoto -
halál film Amerikai Egyesült Államok Pain and Gain Hollywood per Griga Ferenc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Griga Zsuzsa azért kereste fel évekkel ezelőtt a Paramount stúdiót, és Michael Bay filmrendezőt, mert szerinte gúnyt űztek a testévre halálából az Izomagyak című filmben. Az eljárás most lezárult. 

A Pain and Gaint még 2013-ban mutatták be Amerikában. A történet egy tengerentúlon élő milliomos, Griga Ferenc haláláról szólt. A férfi testvére már a forgatások előtt tiltakozott a film ellen, melynek hangot is adott egy levél formájában - írja a Bors.

Dwayne Johnson és Mark Wahlberg az Izomagyak című filmben Forrás: Northfoto

"Amikor értesültem a film készítéséről, írtam a Paramount stúdiónak, de egy durva válaszlevélben közölték: mivel Feri meghalt, semmi közöm az egészhez. Az előzetesekből aztán láttam, hogy viccet csináltak az egészből, és szinte teljesen elferdítették a tényeket, holott igaz történetként hirdették, ez szerepelt a film plakátjain és magában a filmben is. Három hétig a holttestét sem találták meg. A mai napig elsírom magam, ha rágondolok. Végigültem a gyilkosai perét is, akiket végül halálra ítéltek, de azt még nem hajtották végre" - nyilatkozta a lapnak Zsuzsanna, akit a mai napig felkavarnak a történtek.

Forrás: AFP

Az ügyet Rónai Péter amerikai-magyar sztárügyvéd vállalta el, aki több színészt is felsorolt a perben. "A főszereplő Mark Wahlberget azért pereltük be, mert kiadott egy táplálékkiegészítő tablettát a film logójával. A sztárt végül nem büntette meg a bí­róság, a Paramountot és Michael Bay rendezőt viszont elmarasztalta. Már kaptunk egy ajánlatot tőlük, amit nem fogadtunk el. Az ítéletet azután hirdetik ki, ha sikerül megállapodnunk az összegben" - nyilatkozta a lapnak Rónai. Griga Ferenc Floridában alapított egy szextelefonos céget, amiből milliomos lett. 1995-ben egy testépítőkből álló csapat elrabolta őt és ba­rátnőjét, hogy pénzt zsaroljanak ki tőlük. Végül mindkettőjükkel végeztek.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.