Íme, az 5 kedvenc pillanatunk a ma 79 éves Ferenc pápától

Forrás: AFP/Eric Thayer -
fotó egyházfő Ferenc pápa vallás születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katolikus egyház feje ma ünnepli a születésnapját, ezért összeszedtük azokat a dolgokat, amikért igazán imádjuk őt. A pápai székben XVI. Benedeket követte, aki 2013-ban mondott le. A Time magazin 2013 végén az év emberének választotta. Ő Minden idők legújítóbb szellemű egyházi vezetője, és a világon milliók szívébe lopta be magát kedvességével, és nyitottságával. 

Szelfizik az Instagramon

Bár nem tudni pontosan, hogy egy ügyes reklámfogásról van-e szó, vagy a pápa tényleg telefont ragadott, a kép mindenesetre bejárta a világsajtót. A Vatikán hivatalos Instagram oldalára feltöltött fotót már több ezren lájolták.

Forrás:Instagram/ Vatican

Megcsókolta egy kislány fejét, felépült a betegségből

Sokan isteni csodának tartják, hogy az 1 éves Gianna állapota látványosan javulni kezdett, miután találkozott az egyházfővel, és kapott egy puszit a fejére. Az agydaganattal küzdő gyerek ma már jól van, és örökké hálás lesz Ferenc pápának a közös találkozásért.

Forrás: AFP/Eric Thayer

Megáldotta a Vámpírnaplók sztárjának pocakját

Candice Accola sokáig izgatottan készült, hogy a pár hónappal ezelőtt Amerikába látogató egyházfővel találkozhasson. Természetesen a közös fotó sem maradhatott el, mindemellett a pápa megáldotta a színésznő pocakját, és a benne fejlödő magzatot.

Candice Accola Forrás: Instagram/craccola

Felvett egy stoppost a pápáamobilra

Igazán meglepte környezetét, amikor egy Szent Péter téren tartott ünnepségen felvett az autójára egy férfit, aki leintette őt a tömegből. Fabian Baez örömmel fel is pattant a pápa mellé, és együtt üdvözölték a tömeget.

Hajléktalanszállást nyit a Vatikán közelében

Ferenc pápa kérésére a Szent Péter tér közelében alakítanának ki szállást hajléktalanok részére. Az épület, ami a hajléktalanokat fogja befogadni, a Szent Péter tér és az Angyalvár közötti sugárútról nyíló egyik mellékutcában kap majd helyet.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.