Michael J. Fox kapta a világ első önbekötős cipőjét

kultikus film Michael J. Fox ajándék Parkinson-kór Vissza a jövőbe cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ami 30 évvel ezelőtt csak álom volt, az mára valósággá vált. A Vissza a jövőbe kultikus ruhadarabját a film egyik főszereplője húzhatta először a lábára. 

A világhírű trilógia egész héten lázban tartotta a rajongókat, ami nem csoda, hiszen végre eljött a nap, amikor Marty McFly és Doki meglátta a jövőt. Természetesen a főszereplők is megemlékeztek a jeles alkalomról, és Michael J. Fox büszkén posztolta a neki ajándékozott Nike Mag első darabját. A cipő mellé egy levelet is kapott a lábbeli tervezőjétől, aki meghatódva vetette papírra az érzéseit a filmmel kapcsolatban - írja az Origo.

Michael J. Fox 30 évvel ezelőtt Forrás: UIP-Duna film

"Majdnem harminc évvel ezelőtt elindultunk egy úton, hogy megteremtsünk valamit a jövőből. Habár a projekt sci-fiként indult, most büszkén mondhatjuk, hogy a fikciót ténnyé változtattuk. Mint a Nike Mag első és leghíresebb viselője, azt akartuk, hogy te viseld az első működőképes párt."

Michael J. Fox még aznap kimozdult az új cipőjében, és Jimmy Kimmel talkshow-jában mutatta be a Nike Maget. Christopher Lloyd társaságában Deloreannel érkezett meg a műsor színpadára, ahol csalódottan vették tudomásul, hogy nem sok minden változott az elmúlt években. Az önbekötős Nike Mag nem kerül kereskedelmi forgalomba. A cég további párokat gyárt, és aukción fogja őket értékesíteni 2016-ban. A befolyt összeget Michael J. Fox a Parkinson-kór gyógymódját kutató alapítványa kapja majd meg. 2011-ben már elárvereztek 1500 pár Nike Magot, 9,4 millió dollárhoz jutott így az alapítvány, de azokat a cipőket nem lehetett gombnyomásra bekötni.

30 érdekesség a 30 éves Vissza a jövőbe című kultfilmről

1985-ben mutatták be először, e héttől pedig újra játsszák a magyar mozik a Vissza a jövőbe első részét — melynek folytatásában ráadásul épp 2015 októberébe utaznak a szereplők, így különösen aktuális, hogy megosszunk a filmekről egy csomó érdekes információt kedves olvasóinkkal.
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.