Főpolgármesteri Hivatal felújítás Margitsziget bontás futókör futópálya csúszás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn kezdték el felújítani a margitszigeti futópályát. A pálya a tervek szerint szélesebb és tartósabb lesz, a pesti oldalon várhatóan még idén elkészül, bár korábban szeptemberre ígérték. A futók alternatív útvonalat használhatnak a munkálatok ideje alatt.

Ahogy a Life.hu tavasszal megírta, az őszi iskolakezdésre ígérték, hogy kész lesz a szélesebb futópálya. A futókört azonban nyár helyett csak most kezdték el bontani. Hogy valójában mikorra lesz kész, egyelőre a Főpolgármesteri Hivatalnál sem tudták megmondani. "A kivitelezést nagyban befolyásolhatja a kedvezőtlen időjárás, ennek ellenére megvan az esély arra, hogy a legrosszabb állapotban lévő pesti oldal még ez évben elkészüljön" – nyilatkozta az Origónak a főváros kommunikációs igazgatósága.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A futókör pesti oldalát hétfőn lezárták, az építkezés idejére alternatív útvonalat jelöltek ki a futóknak. Azt kérik a sportolóktól, hogy mivel az ideiglenes útvonal két ponton is keresztezi a főutat, óvatosan használják.

A gyaloglás kevésbé hasznos? Az ízületekre kártékony a futás? Íme, 12 tévhit a futásról! Olvasd el őket IDE kattintva!

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.