Ezt tedd, ha problémáid vannak intim tájékon! – Házi praktikák

intim2019 intim terület házi praktikák intim higiénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hüvelyi fertőzések – és az azokkal együtt járó égető, csípő, viszkető érzés – nagyon sok nőt érintenek. A panaszok hátterében leggyakrabban bakteriális eredetű hüvelyi fertőzések állnak, de akár egy rosszul kivitelezett szőrtelenítés is okozhat gondokat az intim tájékon. Bár nagyon sokakat érint ez a probléma, még mindig ciki beszélni róla.

Ha megváltozott hüvelyfolyást, égő, viszkető, érzést tapasztalunk, mindenképpen a lehető leggyorsabban orvoshoz kell fordulniunk, hiszen mi magunk nem tudjuk megállapítani, milyen eredetű fertőzésről van szó. A különböző eredetű hüvelyfertőzéseknek más-más a kezelési módja.
A tünetek enyhítésére azonban létezik számos olcsó otthoni módszer is, ami megkönnyítheti a mindennapokat, enyhítheti a kellemetlen tüneteket addig, amíg szakszerű ellátást nem kapunk.

Forrás: Shutterstock

Sós vizes fürdő


A sós vizes fürdő képes enyhíteni a viszketést, ugyanis a só elpusztítja a viszketésért felelős kórokozókat. Fontos azonban tudni, hogy ez a módszer csak akkor alkalmazható, ha nincsenek sérülések, nyílt sebek, fekélyek a bőrünkön. Fél bögrényi sót adjuk hozzá a meleg fürdővizünkhöz és merüljünk el benne legalább 15 percig.

Gyógyító élelmiszerek


A fokhagyma nem csak megfázás alatt vagy ellen hatásos, hanem intim fertőzések estén is jelentős javulás érhető el, ha napi 2 gerezd fokhagymát elrágcsálunk vagy elfogyasztjuk valamilyen ételhez nyersen keverve.
A grapefruitolajat bár keserű íze miatt kevesen szeretik, érdemes megbarátkozni vele, ugyanis az elszaporodott gombákat kordában tudja tartani. Gyümölcslébe vagy teába csepegtetve naponta fogyaszthatod.
A teafaolaj meleg vízbe csepegtetve szintén szuperül kezeli a gombás fertőzéseket. 10-15 csepp teafaolajat tegyünk egy evőkanál mézbe, így a méz hatására elegyedik a vízzel az olaj. 15-20 percet üljünk benne: olykor szinte „csodákra" képes egy-egy ilyen teafa olajos fürdő! Fontos viszont, hogy kizárólag olyan teafaolajat használjunk, aminek a teljes terpéntartalma minimum 38 százalékos.

Forrás: Shutterstock

Intim fertőzések esetén van néhány általános érvényű szabály is, amit nem árt folyamatosan, a panaszok eltűnése után vagy akár preventív jelleggel is betartani. Ha visszatérő intim megbetegedésünk van, vagy hajlamosak vagyunk az ilyen fertőzésekre, inkább kerüljük a műszálas alsóneműket, helyettük viseljünk légáteresztő anyagból készült darabokat. Továbbá együnk kevesebb cukrot és lisztet, valamint erősítsük az immunrendszerünket teával és antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel.

73 évesen szült ikreket egy asszony: évtizedek óta próbálkoztakhttp://www.life.hu/drlife/20190907-73-evesen-szult-ikreket-egy-asszonyevtizedek-ota-probalkoztak.html73 évesen adott életet ikreinek egy édesanya Indiában. 82 éves férje a szülés napján sztrókot kapott, azóta is ápolják.Dr. Life--Jane Fonda intim plasztikai beavatkozáson esett át: nyíltan vállaljahttp://www.life.hu/drlife/20190823-jane-fonda-intim-plasztikai-beavatkozason-esett-at-nyiltan-vallalja.htmlJane Fonda őszintén mesélt plasztikai beavatkozásairól. Elárulta, hogyan hidalta át a korából adódó szexuális nehézségeket. Nyíltan és őszintén mesélt a világsztár. Dr. Life--Búvárkodás közben hólyagosra égett egy tinilány háta – döbbenetes fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190801-buvarkodas-kozben-holyagosra-egett-egy-tinilany-hata-dobbenetes-foto.htmlMindössze egy óra búvárkodás kellett ahhoz, hogy egy tinilány elképesztő égési sérüléseket szenvedjen a nyaralása alatt. Fotóját figyelmeztetésképpen osztotta meg közösségi oldalán. Dr. LifeThinkstockValkó Eszter veszélyeztetett terhes: a baba születéséig hazaköltözik a 44 éves tévéshttp://www.life.hu/drlife/20190426-valko-eszter-veszelyeztetett-terhes-a-baba-szuleteseig-hazakoltozott-a-44-eves-teves.htmlHosszú küzdelem után, 44 évesen kisbabát vár Valkó Eszter egykori műsorvezető. A kismama elárulta, hogy a kicsi érkezéséig haza kell költöznie Magyarrországra. Dr. LifeOrigoPataki Zita utoljára próbálta meg a lombikprogramot: sajnos sikertelenülhttp://www.life.hu/drlife/20190309-pataki-zita-utoljara-probalta-meg-a-lombikprogramot-sajnos-sikertelenul.htmlPataki Zita és férje hosszú évek óta harcoltak azért, hogy kisbabájuk lehessen. Számos sikertelen lombikbébiprogram után úgy döntöttek, adnak még egy utolsó esélyt maguknak, és utoljára belevágnak: a teljes folyamatot egy gyönyörű 10 részes videoblogban be is mutatták. Szívszorító, megható és példaértékű képsorok... Dr. LifeOrigoNekiesett az internet népe a kerekesszékes lánynakhttp://www.life.hu/drlife/20190906-nekiesett-az-internet-nepe-a-kerekesszekes-lanynak.htmlNekiesett az internet népe annak a kerekesszékes nőnek, aki egy jól sikerült képért cserébe felállt a Disney Worldben. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.