Nem csak a nőknek lehet veszélyes az egyéjszakás kaland!

Forrás: Shutterstock -
proxelan2019 egyéjszakás kaland prosztata nemi betegség gyulladás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amilyen izgalmas az alkalmi szex, annyi veszélyt is tartogat, és nem csak a nőkre nézve. A férfiak is komoly problémákkal nézhetnek szembe egy meggondolatlan együttlét után, aminek akár súlyos szövődményei is lehetnek. Egy ilyen, kevésbé ismert következmény lehet a prosztatagyulladás kialakulása.

Az egyéjszakás kalandok mindkét nem számára kockázatosak. Amennyi izgalmat tartogatnak ezek a liezonok, annyi problémát és kellemetlenséget okozhatnak később. Éppen ezért ahhoz, hogy felelősen tudjunk dönteni, és megfelelő védekezéssel elkerülhessük a későbbi problémákat,

nem árt tisztában lenni azzal, milyen rizikót vállalunk, és milyen következményekkel járhat az alkalmi szex.

A nem kívánt terhesség és a különböző betegségek ellen a legjobb a gumióvszer, vannak azonban olyan fertőzések, amelyek orális szex vagy csókolózás során is elkaphatók.

Az egyéjszakás kalandok mindkét nem számára kockázatosak Forrás: Shutterstock


A nők az esetek többségében jobban aggódnak az egyéjszakás kalandok következményei miatt, habár elsősorban a nemkívánatos terhességtől tartanak, és csak másodsorban a szexuális úton terjedő betegségektől. Pedig utóbbiak

súlyos következményekkel, akár meddőséggel is járhatnak.

A chlamydia az egyik leggyakoribb fertőzés, viszont jól kezelhető. Ha azonban félvállról veszik, az a petevezetékek gyulladását idézheti elő, ami terméketlenséghez vezethet. A betegség sokáig lehet tünetmentes, ha mégis panasszal jár, akkor vizelési panaszokkal, égő érzéssel és vízszerű folyással jelentkezhet.

A HPV vírus egyes fajtáit pedig a méhnyakrák kialakulásáért teszik felelőssé. Leggyakrabban szemölcsök megjelenésével jár a nemi szervek környékén, amelyek műtéti úton vagy ecseteléssel távolíthatóak el.

Veszélyek persze ugyanúgy leselkednek a férfiakra is az egyéjszakás kalandok során.

A különböző fertőzések őket sem kerülik el, amikből aztán komoly szövődmények alakulhatnak ki. Az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórkép, a trichomoniasis nevű betegség különösen kockázatos a férfiakra nézve. Mivel a kórokozó elsősorban a prosztatában élősködik, így ott okoz gyulladást, de a tripper vagy a chlamydia is járhat hasonló szövődménnyel.

Az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórkép, a trichomoniasis nevű betegség különösen kockázatos a férfiakra nézve Forrás: Shutterstock

A prosztatagyulladást rendkívül kellemetlen tünetek kísérik:

magas láz, fájdalmas magömlés, valamint alhasi és vizelési panaszok. A betegség zavart okoz a szexuális életben, megnehezíti az erekció kialakulását, vagy teljesen lehetetlenné teszi, de az éjszakai alvást is akadályozza.

Az egész életminőségre, pszichére is kihatással van a prosztatagyulladás,

ezért a panaszok megjelenése esetén nem érdemes halogatni az orvosi vizsgálatot. Bármennyire is kellemetlennek érzik, nem lehet annyira kényelmetlen, mint ilyen panaszokkal együtt élni, főként, hogy a betegség antibiotikum-kúrával és egyéb kiegészítő gyógyszerekkel kezelhető.

Az egyéjszakás kalandok tehát rengeteg veszélyt tartogatnak, mind testileg, mind lelkileg megterhelőek lehetnek a férfiak és a nők számára is, ha nem járnak el elég körültekintően. Fontos gondoskodni a megfelelő védekezésről, tisztázni a szabályokat, és semmiképp nem szabad halogatni az orvosi vizsgálatot, ha nem voltunk elővigyázatosak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.