Pilát Gábor: Ez a hittudomány igazi szerelmi paradoxona

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor házasság Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oscar Wilde szerint „A bigámia azt jelenti, hogy eggyel több feleségünk van a kelleténél – a monogámia szintén". Nemcsak a régi korok embereinek, de mai keresztényeknek is fejtörést okoz a házasság helyes értelmezése.

Egyszer a tanítványok az emberi gyarlóság mellett emeltek szót, és azt kérdezték Jézustól: ha a házasság végleges, és a tévedéseket nem lehet helyrehozni, nem jobb-e egyáltalán nem házasodni?

Jézus ezt felelte: Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette az embert, és azt mondta: A férfi ezért elhagyja atyját és anyját, feleségéhez csatlakozik, és ketten egy test lesznek? Így már nem ketten vannak, hanem csak egy test. Amit tehát Isten egybekötött, ember szét ne válassza.

"A férfi ezért elhagyja atyját és anyját, feleségéhez csatlakozik, és ketten egy test lesznek" Forrás: Shutterstock

Nem mindenki tudja ezt felfogni, hanem csak az, akinek Isten megadja. Mert van, aki úgy született, hogy alkalmatlan a házasságra, és van, akit az emberek tettek ilyenné, de van, aki a mennyek országáért önként lemond róla. Aki fel tudja fogni, fogja fel!

A továbbiakban csak sejteti, hogy az igazi szentség azokban lakozik, akik maguk herélték ki magukat a mennyeknek országáért. Azokban, akik nemcsak a válásnak, de a házasságnak is fölötte állnak. Az általa hirdetett tisztaság nem egyeztethető össze a testi vágyakkal. Talán éppen ezért lett misztérium a Teremtés könyvében, amikor Isten Ádám oldalbordájából teremtette Évát, de férjjé és feleséggé tette őket hogy ismét „egy test" lehessenek. Bármely ezt követő kikacsintás már az isteni egység megsértése, tehát házasságtörés. Ez a hittudomány igazi szerelmi paradoxona.

Pilát Gábor gondolatai a dicsőségrőlhttp://www.life.hu/intim/20190423-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-a-dicsosegrol.htmlAzt mondják, hogy a dicsőség az egyik legcsábítóbb és legcsalfább ribanc az életben, mert miután megszerezted, hamar átveszi az irányítást, és a szó szoros és átvitt értelmében is az ember „fejébe száll”. IntimOrigoPilát Gábor: Pórul járt házastársakhttp://www.life.hu/intim/20190423-pilat-gabor-a-tonkrement-hazassagokrol.htmlAz, hogy a házasság a nemi kielégülés, a gyerekek nemzése vagy a férfi és az asszony közötti értelmes, mi több, örömet adó társalkodás céljából keletkezett-e, azon sokat lehetne vitatkozni. Ahol az utóbbi hiányzik, ott azonban nem vita tárgya, hogy csupán a házastársi kötelék üres váza marad meg. IntimOrigoPilát Gábor: "Emlékezz a halálra!"http://www.life.hu/intim/20190415-pilat-gabor-az-eletrol-halalrol.htmlA mai kor embere napelemes tokból veszi elő az okostelefont, ami nyitja a kulcs nélküli elektromos autót. Sokkal többet tudunk a világról, mint korábban bármikor, csupán két dolgot felejtettünk el: élni és meghalni. IntimOrigoPilát Gábor: „A boldogság iránti kényszeres vágy a boldogtalanság csírája”http://www.life.hu/intim/20190328-pilat-gabor-a-boldogtalansag-csirajarol.htmlAz ember gyakran azt gondolja, hogy nem lehet boldog biztonságérzet nélkül. Éppen ezért mindent meg is tesz, hogy az élete legkülönbözőbb területeit biztonságban tudhassa. IntimOrigoPilát Gábor: „A kiégéshez vezető legbiztosabb út”http://www.life.hu/intim/20190328-pilat-gabor-az-orgazmus-utani-kiteljesedesrol-vagy-uressegrol.htmlAz orgazmus a materiális világban megélt egyik legintenzívebb élmény. IntimOrigoHogyan mondjam el? 3 tabutéma a hálószobábanhttp://www.life.hu/intim/20190314-3-tabutema-a-haloszobaban.htmlKínos átélni? Felhánytorgatni még inkább? A hálószobák tabutémáiról márpedig muszáj beszélni, mert ha nem kommunikálunk érthetően, az hosszú távon akár a kapcsolatunkba is kerülhet. Íme, a leggyakoribb nehézségek a hálószobából – segítünk megoldani őket! IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.