Pilát Gábor: „A boldogság iránti kényszeres vágy a boldogtalanság csírája”

Forrás: Shutterstock -
boldogság Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról boldogtalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ember gyakran azt gondolja, hogy nem lehet boldog biztonságérzet nélkül. Éppen ezért mindent meg is tesz, hogy az élete legkülönbözőbb területeit biztonságban tudhassa.

Ha kell, kompromisszumot kötünk, és elvállalunk egy olyan munkát is a fix jövedelem reményében, amit szívünk szerint nem tennénk, házasságot kötünk, hogy biztosítsuk magunkat és a párunkat a lelki békénkről és az érzelmeink stabil voltáról.

Eközben a valóság az, hogy csupán azért, mert fix állásunk van, még kirúghatnak, és a házasság szent kötelékében is megcsalhatnak vagy elhagyhatnak minket. A fix munkával vagy a házassággal lenne a probléma? Nem.

A boldogság iránti kényszeres vágy a boldogtalanság csírája lesz, és fájdalmat teremt Forrás: Shutterstock

Azonban amikor meggyőzzük magunkat, hogy a biztonság növelése csak a nagy kompromisszumokkal és a szabadság korlátozásával lehetséges, akkor rendszerint mind a kettőt elveszítjük, illetve egyiket sem kapjuk meg.

Miért? Mert a boldogság iránti kényszeres vágy a boldogtalanság csírája lesz, és fájdalmat teremt, a biztonság kényszere pedig bizonytalanságot eredményez. Csak az jelenthet valós és stabil biztonságot, amire saját magadnak tökéletes ráhatásod van. Találd meg a belső Énedet, és az lesz önmagad biztonsága. Békülj meg magaddal, és az lesz békéd garanciája.
A megérzéseid, a lelkiismereted, a hited és a szeretet is mind a te szolgálatodban állnak. Ha ezeket használod az alkalmazkodás, a kompromisszumok, a tűrés, a megalkuvás és a vak hagyománytisztelet helyett, valószínűleg jobban jársz.

Egyéjszakás kaland... és amiket „ajándékba" kaphatsz melléhttp://www.life.hu/intim/20190326-egyejszakas-kaland-veszelyei.htmlEgy egyéjszakás kaland kétségkívül izgalmas és gondtalan, azonban magában hordoz bizonyos kockázatokat is, amik gyökeresen felforgathatják, megváltoztathatják akár az egész életedet. Nem árt tisztában lenni a következményekkel, hogy felelősséged teljes tudatában tudj dönteni, bevállalod-e, vagy sem az alkalmi szexet. IntimOrigoPilát Gábor a bántalmazó kapcsolatokrólhttp://www.life.hu/intim/20190325-pilat-gabor-a-bantalmazo-elnyomo-kapcsolatokrol.htmlElnyomás nemcsak a párkapcsolatban alakulhat ki, de felismerni, illetve hatékonyan tenni ellene itt a legnehezebb, mégpedig az érzelmek miatt. A szerelem vakká tehet, így egy épeszű, objektíven és racionálisan gondolkodó ember is észrevétlenül csúszhat bele az áldozat szerepébe, ugyanis a pszichopata viselkedést könnyű az ismerkedés kampányidőszakában vonzónak feltüntetni. IntimOrigoPilát Gábor: " A fizikai világ nehezen tolerálja a boldogságot"http://www.life.hu/intim/20190325-pilat-gabor-a-boldogsagrol-a-halarol.htmlFurcsa világban élünk. Az ember leginkább akkor gyakorolja a hálát, amikor valami fantasztikusan nagy és jó dolog történik vele az életben, és akkor fohászkodik, amikor bajban van. Ilyenkor a környezete is megértő vele, hogy Isten segítségét kéri. IntimOrigoPilát Gábor: A boldogságrólhttp://www.life.hu/intim/20190312-pilat-gabor-a-boldogsagrol.htmlA bolond csak azzal tud foglalkozni, ami az ő bolondságához tartozik: a kalapácsembernek szögből van a világ, a boldog ember pedig mindenhol boldogságot lát maga körül. Igazából mindenkinek ez a célja, csak van, aki kényszeresen, esetleg rossz helyen keresi... IntimOrigoPilát Gábor: Ne csak a távolból szeress!http://www.life.hu/intim/20190308-pilat-gabor-a-jelenletrol.htmlNem elég, ha csak lájkolsz, bökdösöl, és lehajtott fejjel, levegővétel nélkül nyomod a szívecskéket, nekem több kell. IntimOrigoTampon vagy betét? Intim higiénia azokon a napokonhttp://www.life.hu/intim/20190308-tampon-vagy-betet-intim-higienia-azokon-a-napokon.htmlBizonyára benned is felmerült már a kérdés, hogy tampont vagy betétet használj a menstruáció ideje alatt. Jó hír, hogy ha odafigyelsz az intim higiéniára, és megfelelően használod bármelyiket, egyik sem jelent veszélyt számodra. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.