Kutatók kiderítették, hogyan tegyük túl magunkat a szakításon

Forrás: Shutterstock -
kutatás ex szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy három egyszerű lépés segíthet abban, hogy végre lezárjuk a múltat és elengedjük az exünket.

Lezárni egy párkapcsolatot az esetek nagy részében nem könnyű. A szakítás sokszor depressziót, rosszkedvet, kimerültséget és álmatlanságot is okozhat. Nemrég viszont kutatók megalkottak egy stratégiát, amellyel könnyebben túltehetjük magunkat a fájdalmon.

Az Independent azt írja, a vizsgálat során az alanyoknak első lépésben negatív véleményt kellett megfogalmazniuk az exükkel kapcsolatban. Másodszor újra kellett értékelni az érzéseiket, el kellett fogadniuk ítélkezés nélkül.

Ezzel a stratégiával könnyebben elengedhetjük az exünket Forrás: Shutterstock

Ezután jött a figyelemelterelés: minden olyan esetben, amikor eszükbe jutott a volt párjuk, egy másik pozitív dologra kellett erősen koncentrálniuk. Utolsó lépésben pedig az eddig elsajátítottakat kellett gyakorolniuk.

Ezt követően a kutatók kiértékelték az eredményeket, és újra megkérdezték az alanyokat, hogyan vélekednek exükről. A többség azt mondta, akkor érzi jól magát, ha távolságot tart az illetőtől és nem rágódik a múlton.

Pilát Gábor: „Minden gyötrelmed egy korábbi ballépésed következménye”http://www.life.hu/intim/20190205-pilat-gabor-a-parkapcsolatokrol.htmlFurcsán vagyunk összerakva mi, emberek. Időnként az a személy is távoli emléknek tűnik, akivel tegnap jártál, időnként pedig a saját életedben a magad sérelmére elkövetett jogtalan behatolásnak éled meg a volt párkapcsolatodat, ami csak időben ért véget, térben azonban nem. IntimOrigoBonnie Strange Playboy-modell mindent megmutat gyönyörű testéből (18+)http://www.life.hu/intim/20190211-bonnie-strange-playboymodell-mindent-megmutat-gyonyoru-testebol-18.htmlSaját ruhamárkát és lánybandát is alapított Bonnie Strange. Ma már egymillió Instagram-követője van, és a Playboy címlapján is szerepelt. Intim--Story Gála 2019: Megyeri Csilla a csipkeruhája alatt nem viselt bugyithttp://www.life.hu/intim/20190211-story-gala-2019-megyeri-csilla-csipkeruhaja-alatt-nem-viselt-bugyit.htmlÁtlátszó csipkeruhában jelent meg a 20. Story Gálán Megyeri Csilla. Arról, hogy mit viselt alatta, minden intim részeltet elárult. Intim--Ő a világ legszexibb kosárlabdázónője – Fotókhttp://www.life.hu/intim/20190210-o-a-vilag-legszexibb-kosarlabdazonoje.htmlValentina Vignali nemcsak kosárlabdázóként szerzett magának hírnevet: szexi modellként is hódít. IntimOrigoPénisz bukkant fel az egyik Tinder-fotó hátterében (18+)http://www.life.hu/intim/20190207-penisz-bukkant-fel-az-egyik-tinderfoto-hattereben.htmlA társkereső oldalakon mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni, főként a fotókon. Ám ha nem figyelünk rá, hogy mi van a kép hátterében, akkor durva bakik történhetnek. Intim--Az ismerkedés legfőbb buktatójahttp://www.life.hu/intim/20190205-az-ismerkedes-legfobb-buktatoja-pilat-gabor-szerint.htmlMilyen buktatói vannak a valós önértékelés hiányának az ismerkedésnél? Csak buktatói vannak. Akinek nincs önbizalma, az azt jelenti, hogy nem bízik magában. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.