Pilát Gábor: "Nem a nagy tragédiák döntik le az embert a lábáról, hanem az apróbb megrázkódtatások"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha nem a nagy tragédiák döntik le az embert a lábáról, hanem az apróbb megrázkódtatások, és egy párkapcsolat se törvényszerűen a legádázabb történés miatt fut zátonyra. Azonban minden egyes ilyen esetben a kisebb dolog egy háttérben meghúzódó nagyobbat szimbolizál. A látszólag jelentéktelen mögött meghúzódik egy sokkal jelentősebb fájdalom, egy nagyobb veszteség vagy kudarc, ami a jelenben aktiválódik.

Amikor például valakinek az értelmi képességét minősíti a párja, akivel egyébként szeretik egymást, a sértett összeomlik, és nem is érti, hogy miért roppant meg ennyire a kritika súlya alatt. Talán nem a leértékelés küldte padlóra, ezt könnyedén lerázta volna magáról, mint kutya a vizet. Ennek hátterében esetleg az a mondat húzódik meg, amit a saját édesanyja mondott neki, akit szintén nagyon szeretett:

Nem a nagy tragédiák döntik le az embert a lábáról, hanem az apróbb megrázkódtatások Forrás: Shutterstock

Most pedig leértékelik az eszét, és úgy érzi, hogy mindenét elvették. A kettő együtt már sok.

Ha a testedet nem kényezteted, nem gyötröd agyon, de elfogadod, hogy múlandó, akkor valószínűleg hosszú ideig fog szolgálni téged. A megélt gyötrelmeiddel hasonló a helyzet. Amennyiben feltárod azokat, rájuk nézel a maguk valójában, és ugyan el nem felejted őket, de nem élteted a figyelmeddel, akkor sok vizet nem fognak zavarni. Talán nem tűnik kis célnak, de csak a nagy célok hozzák elő a benned lakozó erőt és energiát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.