Az ágyékorientált, a pénzmotivált és a hataloméhes ember türelmetlen

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a férfi vagy a nő nem adhatja önmagát egy kapcsolatban, hanem szerepet kell játszania, miközben az erőfeszítésbe majd belebetegszik, biztosan nem a szeretet útján halad. Ezen az úton csupán a szeretet utánzata, a rossz dublőr kíséri.

A belső erő adta valódi önbizalom csak akkor törhetne felszínre benne, ha legalább sávot váltana, és lemondana az érdekkapcsolatról. Ezt nem mindig könnyű megtenni, hiszen ezen az úton is van örömforrás. Igaz, csak annyi, amennyit érzékel, amennyit megiszik, megeszik, megvásárol vagy megszerez.

Az ágyékorientált, a pénzmotivált és a hataloméhes ember türelmetlen. Szellemi erőtlenségét azzal palástolja, hogy lerövidíti, levágja az utat, tehát csal, miközben lelke mélyén ő is tudja, hogy a belső értékek feltárásához idő kell.

Amikor a férfi vagy a nő nem adhatja önmagát egy kapcsolatban, hanem szerepet kell játszania, biztosan nem a szeretet útján halad Forrás: Shutterstock

A gyenge ember maximum a másiknak akar bizonyítani, és kétségbe is esik, ha ez rövid időn belül nem jön össze. Az erős csak akkor retteg, ha elveszíti a hitet önmagában vagy az életben, mert tudja, hogyha az anyagból kivonul a lélek, az önmagában nem életképes, és egyszerűen összeomlik.

Minthogy szarból nem lehet se stabil, se illatos várat építeni, a legjobb, ha megtalálod magadban az igényes énedet, mert csak akkor fogsz igényes társat találni magadnak.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.