Pilát Gábor a belső boldogságról

2017.10.25. 17:59

Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes és a boldogság nem a folyamatosan felbukkanó, majd tovatűnő dolgokban gyökerezik.

Ha így lenne, védtelenek és kiszolgáltatottak lennénk a történéseknek, hiszen ebben az univerzumban az öröm és a fájdalom egymást követve, periodikusan váltakozik. A valódi boldogság kizárólag a belső Énedből származhat, és ez lehet táplálkozásának kizárólagos forrása.

Ott belül mindig nyugalom van, mint a tenger mélyén. A vihar csak a felszínen dúl, mi viszont hajlamosak vagyunk tengerszint felett megvívni a csatáinkat ahelyett, hogy a dolgok megértéséhez és a tényleges nyugalom eléréséhez alámerülnénk.

A valódi boldogság kizárólag a belső Énedből származhatForrás: Shutterstock

Amikor a holdfény tükröződik a víz felszínén és a szél felborzolja az állóvizet, akkor a Hold helyzete és fénye ugyanolyan állandó. Tehát a felszínen zajló történések csupán tükröződése a valódi Énednek. Ha nem nézel a színfalak mögé, és ezeket a természeti jelenségeket veszed alapértelmezettnek, akkor mindig delibábra vetődsz.

Egyszóval a belső boldogságot úgy éred el a leghamarabb, ha a külső dolgok "boldogságát" és "boldogtalanságát" is természetesen fogadod, elfogadod és viseled. Nem állsz ellen neki, megéled, de nem azonosulsz vele, inkább egyfajta kötődés nélküli éberség állapotából maradsz a megfigyelője.

Pilát GáborboldogságTabuk nélkül a párkapcsolatról