Pilát Gábor: "Ismerd fel, hogy lépned kell"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor film párkapcsolat Tabuk nélkül a párkapcsolatról valóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszer egy öreg tibeti orvos azt mondta: "Rendzeő legyél az életben, és ne színész!" A színész belülről látja a jelenetet, a rendező pedig kívülről az egész színdarabot.

Amikor elmész a moziba, kiválasztasz magadnak egy filmet, megveszed a jegyet, és befészkeled magad a kényelmes székbe, addig te is rendező vagy. Rendező, aki korábban megdolgozott a mozijegy áráért, szabadidőt teremtett magának, hogy most a kedvenc rágcsálnivalóival a kezében várja az élményt.

,,Amikor elmész a moziba, kiválasztasz magadnak egy filmet, megveszed a jegyet, és befészkeled magad a kényelmes székbe, addig te is rendező vagy" Forrás: Shutterstock

Néha azonban a film végével ugyan kijössz a moziból, de a filmed, amit magadnak belül vetítesz, forog tovább. Sőt, életet adva a film képeinek, megszereted a benne szereplő embereket, szenvedsz értük, vágyódsz utánuk, esetleg a megmentésükre sietsz, elfelejtve, hogy ők más dimenzióban léteztek, és figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy a megjelenő kép csupán fény, akár a mozivásznon jelenik meg, akár az elmédben. A különbség talán annyi, hogy a moziban nem rohansz oda a vászonhoz, hogy megérintsd a szereplőt, és nem sértődsz meg ha nem randevúzik veled,

az életben pedig kikészülsz, amikor harmadszorra átver, megcsal, vagy megaláz életed szerelme.

Nem is tehetne mást azon a tudatossági és felelősségvállalási szinten, ami lehet, hogy fényévekre van az általad idealizált állapottól, amit te annyira látni akarsz benne. Ahhoz, hogy egy térben lehessetek, neki kéne kilépnie a filmből, bélépve a te valóságodba, vagy neked kéne beírni magad a filmbe, és fény formájában megjelenni a mozivásznon.

,,Ahhoz, hogy egy térben lehessetek, neki kéne kilépnie a filmből, bélépve a te valóságodba, vagy neked kéne beírni magad a filmbe, és fény formájában megjelenni a mozivásznon" Forrás: Shutterstock

A saját életedben az események megváltoztatásához nem kell ismerned az előzményeket, és nem kell tudnod az okokat. Ha ez előfeltétele lenne a változásnak, és a változtatásnak, akkor soha semmi nem változna, hiszen lehetetlen valaminek az összes előzményét felkutatni és az összes okát megérteni. Óriási kerülőút lenne a cselekvéshez.

Te vagy a kiindulópontja és végeredménye is minden cselekvésnek, úgyhogy miután minden tőled telhetőt megtettél, hogy javíts a pillanatnyi élethelyzeteden, és mégsincs eredménye, nézz rá arra, és ismerd fel, hogy lépned kell. Időnként tedd fel magadnak a kérdést: Az életem filmje mozi vagy valóság?

Te egyszerre vagy az aranyműves és az arany. Sose azonosítsd magad az aranyékszerrel. Ha nem tetszik amit készítettél, olvaszd be, és alkoss újat. Senki sem kényszeríthet arra, hogy olyan ékszert viselj ami selejtes, vagy amit nem tudsz büszkén viselni.

Pilát Gábor: A halott múlt és az élő jelenhttp://www.life.hu/intim/20170926-pilat-gabor-a-multrol-es-jelenrol.htmlA múlt és jövő közötti hézagot a jelen pillanat köti össze. IntimThinkstockPilát Gábor: "Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk"http://www.life.hu/intim/20170926-pilat-gabor-a-sorsszerusegrol-a-kettossegrol-a-hibakrol-es-a-tapasztalatokrol.htmlA mondás szerint meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot érzékelni és értékelni tudjuk. Intim--Pilát Gábor: "Spirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel"http://www.life.hu/intim/20170922-pilat-gabor-a-spritualitasrol.htmlSpirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel, sokkal inkább attól, hogy elfogadja a láthatón túl a láthatatlan világot is. Az előbbiben a látható és tapintható dolgok vannak, míg az utóbbiban a lelkiek és szellemiek. IntimThinkstockRégi idők szexszimbólumai: az ókor és Kleopátrahttp://www.life.hu/intim/20170913-szexszimbolumok-sorozat-kleopatra.htmlÚj sorozatunkban elmúlt korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a 2000-es évekig egy-egy ikonikus női szexszimbólum alakján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A második részben az ókori Egyiptomba látogatunk. IntimOrigoPilát Gábor: "A rosszul megfogalmazott cél zsákutcába visz"http://www.life.hu/intim/20170906-pilat-gabor-a-rosszul-megfogalmazott-celokrol.htmlA cél hiánya az eredmény hiányához vezet, de a rosszul megfogalmazott cél szintén zsákutcába visz. IntimThinkstockPilát Gábor: "Elvagyok így addig, amíg nem jön meg az igazi"http://www.life.hu/intim/20170821-pilat-gabor-a-parkapcsolatokrol-parkeresesrol.htmlLehet olyan korszak az ember életében, amikor csak úgy elvan valakivel. Esetleg vannak ismerősei, akikkel akár lefekszik, akár nem, de nem jelentenek sokat az életében. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.