Pilát Gábor a háláról és a rettegésről

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor bölcsesség Tabuk nélkül a párkapcsolatról hála rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Millió és egy dolog van ebben a világban, amitől félni lehet.

Elveszítheted a munkádat, átverhetnek, megcsalhatnak, meghalhat egy szeretted, és bizony te is. És legyünk őszinték, nemcsak szépen és nemcsak egy sikeres, hosszú és boldog életút végén. Szinte minden pillanatban történhetne valami, ami rettegést kelt benned az élettel kapcsolatban.

Ha erre fókuszálnál, képes lennél rövid idő alatt örök kárhozatra ítélni magad.

Szinte minden pillanatban történhetne valami, ami rettegést kelt benned az élettel kapcsolatban Forrás: Shutterstock

Ezzel szemben élsz, és valószínűleg nem történik minden pillanatban tragédia az életedben. Sok mindenre direkt ráhatásod van, de ismerd fel, hogy a legtöbb dologra nincs, és ennek ellenére mégis millió és egy dolog jól működik benned és körülötted. A legtöbbet akkor tehetsz, ha ezekért hálás vagy az életnek.

Csak azok érdemlik meg a békét, és csak azok kapják meg, akik nem háborgatják azt. Ha nem fogadod el és nem értékeled a jót, viszont a félelmeiddel táplálod a negatív oldalt, ne csodálkozz ha megkapod. Az Istenek, a menny és a pokol is benned lakozik. Amelyiknek figyelmet szentelsz, azt élteted.

Hála nélkül elfogadni a jót olyan, mint erőszakkal harcolni az erőszak ellen. Tettleg bántalmazni a gyereket azzal a céllal, hogy viselkedjen jól és ne verekedjen, azzal hasonlatos, mint egy híd pillérén olvasható graffiti igazsága: "Harcolni a békéért annyit tesz, mint b...szni a szüzességért."

Pilát Gábor: A halott múlt és az élő jelenhttp://www.life.hu/intim/20170926-pilat-gabor-a-multrol-es-jelenrol.htmlA múlt és jövő közötti hézagot a jelen pillanat köti össze. IntimThinkstockPilát Gábor: "Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk"http://www.life.hu/intim/20170926-pilat-gabor-a-sorsszerusegrol-a-kettossegrol-a-hibakrol-es-a-tapasztalatokrol.htmlA mondás szerint meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot érzékelni és értékelni tudjuk. IntimPilát Gábor: "Spirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel"http://www.life.hu/intim/20170922-pilat-gabor-a-spritualitasrol.htmlSpirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel, sokkal inkább attól, hogy elfogadja a láthatón túl a láthatatlan világot is. Az előbbiben a látható és tapintható dolgok vannak, míg az utóbbiban a lelkiek és szellemiek. IntimPilát Gábor: "A ragaszkodás nem szeretet. Ne keverd össze vele!"http://www.life.hu/intim/20170918-pilat-gabor-a-ragaszkodasrol-es-szeretetrol.htmlMinden ragaszkodás félelmet eredményez, mert minden múlandó. A szeretet az egyetlen, ami nem ragaszkodik, viszont a ragaszkodás nem szeretet. Ezért ne is keverd össze vele. Ha igazán szeretsz valakit, nem függővé teszed, hanem önállóvá. A valódi segítség az, amikor megszabadítasz valakit a segítség szükségletétől. Intim--Pilát Gábor: "Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk"http://www.life.hu/intim/20170926-pilat-gabor-a-sorsszerusegrol-a-kettossegrol-a-hibakrol-es-a-tapasztalatokrol.htmlA mondás szerint meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot érzékelni és értékelni tudjuk. Intim--Pilát Gábor: A lelki bántalmazás megöli a lelkedhttp://www.life.hu/intim/20170829-pilat-gabor-a-lelki-bantalmazasrol.htmlA testivel ellentétben a lelki bántalmazást sajnos nem bünteti a törvény, pedig az szinte szó szerint megöli a lelket. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.