Pilát Gábor: "Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk"

Forrás: Thinkstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról tanulás hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mondás szerint meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot érzékelni és értékelni tudjuk.

Bizony néha bele kell esnünk a gödörbe, hiszen ebben a duális világban a fent értelmezhetetlen lenne, ha nem társulna hozzá a lent fogalma. Minthogy a tények makacs dolgok, ezt ugyan elfelejtheted, de az élet gondoskodni fog róla, hogy ne ásd túl mélyre ezt a gondolatot. A fent és a lent találkozásánál - vagyis középen - is lehetsz, azaz harmóniában önmagaddal, viszont ne feledd, hogy az arany középutat szélsőségek övezik.

Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk Forrás: Thinkstock

Egyszóval a sors történéseit nem tudod befolyásolni, azonban az arra adott reakciódat igen, ezért fontosabb mindig a hozzáállás, mint maga a tény.

Amikor képtelennek érzed magad arra, hogy megbirkózz a problémák sokaságával, első lépésben csupán annyit tegyél, hogy légy megengedő a kilátástalanság érzésével. Engedd meg neki, hogy átmenjen rajtad, de ne éltesd a figyelmeddel. Válassz magadnak egy kisebb problémát az életed bármely részéről. Csak egyet. Ugorj fejest ebbe a gödörbe, mássz ki belőle, és készíts egy képzeletbeli fényképet a sikeredről. Ne értékeld túl, de konstatáld, hogy ebben sikert arattál.

Ezután egyrészt már nem mondhatod magadnak, hogy bármire képtelen vagy, hiszen egy feladatot már megoldottál, azaz lett egy alkotott képed a sikerről, másrészt könnyebb lesz kimászni a következő gödörből, ugyanis ekkor már tudod, mit akarsz látni, így a figyelmed észrevétlenül inkább a sikerre fog terelődni, mint a kudarc felé.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.