Rékasi Károly újabb balesetéről beszélt: "Könnyen tragédia történhetett volna"

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
baleset Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, Rékasi Károly a minap egy busszal ütközött: szerencséje volt, ezúttal sértetlenül szállt ki a kocsiból. 

"A motorbalesetemnél nem volt lehetőségem érzékelni semmit, csak annyit éreztem, hogy repülök és filmszakadás. Akkor egy kis időre meghaltam, de feltámasztottak. Amikor újra tudtam vezetni, azt vettem észre, hogy éles helyzetekben sincs halálfélelmem vezetés közben. De a mostani néhány másodperc lassított felvételként égett az elmémbe" – idézte fel korábbi, 2015-ös súlyos sérüléssel járó balesetét és a mostani ütközésről is beszélt a Blikknek.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Kockáról kockára, akár egy filmszalag, most is előttem van minden. Azt éreztem, hogy egyszerűen jön az a ménkű nagy jármű, a sofőr rám húzza a kormányt, mert ő a nagyobb. Nagyon furcsa érzés, hosszú perceknek tűnik. Belenézek a tükörbe: most ez tényleg nekem jön? Merre meneküljek? Megint a tükör: fékezek, tényleg nekem jön. Megtartom az autót, és a csattanás... Harmadik napja pörög ez a kisfilm, minden mozzanatot kristálytisztán idéz fel az agyam" – mondta.

„A buszsofőr a helyszínelő rendőröknek többször is elmondta, hogy nem látott engem, és szerinte ő nem hibás. Csak azért elképesztő az egész, mert ha nem érzi magát vétkesnek, akár a mai műszakjában is ugyanígy vezethet. Ha nem látott, akkor úgy kezdett háromszoros sávváltásba, hogy nem nézett körül, ezért egyértelmű volt a baleseti helyzet a helyszínelő rendőröknek is" – tette hozzá Rékasi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.