II. Erzsébet étkezési szokásairól vallott egykori séfje

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson -
ebéd séf II. Erzsébet brit királynő étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet egykori séfje elárulta, milyen ételeket szeret enni a királynő.

Darren McGrady éveken át dolgozott II. Erzsébet séfjeként és most elárulta, melyek is azok az ételek, amelyeket a királynő igazán szeret. Elárulta, amikor megérkezett a palotába, hatalmas meglepetésként érte, hogy az uralkodó nem igazán számolja a kalóriákat és leginkább a tejszínes, zsíros, krémes ételeket preferálja.

Bármennyi vajat, tejszínt vagy zsírt használhattunk az ételekhez, a fontos az volt, hogy a végeredmény ízletes legyen. Kicsit hasonlított a francia konyhára, ahogy főztünk" – idézi a séf szavait a Female First.

McGrady hozzátette, egy valamit azonban nagyon tisztelt II. Erzsébetben: a desszertekből mindig mértéket tartott és ellent tudott állni azoknak. Ha például kivittek neki egy hatalmas nagy csokitortát, ügyelt rá, hogy csak egy kis szeletnyit fogyasszon belőle.

II. Erzsébet királynő Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.