Ezt a két dolgot soha ne tedd a tésztával - Mindenki így rontja el

konyhai trükk főzővíz tészta
Mennyei ételeket készíthetünk tésztából, de csak akkor, ha leszámolunk pár konyhai tévhittel. Van két dolog, amit szinte mindenki elkövet a tészta ellen.

Vannak olyan generációról generációra szálló konyhai tévhitek, amelyekkel egyszer és mindenkorra le kell számolni, mert csak elrontják az ételt. A tésztát mindenki szereti, pazar fogásokat készíthetünk belőle, de az ételek még finomabbak lesznek, ha a következő két műveletet többé nem végezzük el főzésnél. 

tészta, tésztafőzés, spagetti, konyha
A tésztát mindenki szereti, pazar fogásokat készíthetünk belőle.
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 nerudol/Shutterstock.  No use without permission.

1. Hideg vízzel való átöblítés

Valószínűleg a legtöbben úgy tanultuk az anyukánktól vagy a nagymamánktól, hogy a kifőtt tésztát a szűrőbe borítás után le kell öblíteni hideg vízzel. Indokolták ezt azzal, hogy a műveletnek köszönhetően nem ragad össze a tészta, de azt nem tudták, hogy ez az oka annak is, hogy a szósz összegyűlik a tányér alján. A hideg vízzel lemossuk a tésztán lévő keményítőt, ami abban segítene, hogy a szósz a felületére tapadjon. 

2. Olaj a főzővízbe

A tészta összetapadásának elkerülésére sokan egy kis olajat öntenek a főzővízbe. Lehet, hogy működik is, de az eredmény ugyanaz lesz, mint a hidegvizes öblítés után: a szósz összegyűlik a tányér alján, az olaj miatt egyszerűen lecsúszik a tészta felületéről. Az összetapadás elkerülésére a legjobb módszer az, ha főzés közben többször átkeverjük a tésztát, nem kell tovább bonyolítani.

Tipp: Egyetlen dolgot kell a főzővízhez tenni, ez pedig nem más, mint a só. 50 gramm tésztához 1-½ evőkanál só szükséges. Az időzítés is fontos, a gyöngyöző vízhez kell hozzáadni - írja a Mindmegette

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.