A házi májkrémnek nincs párja: te is el tudod készíteni

májkrém, májpástétom
Shutterstock -
pástétom máj konyha
Igaz, a boltban is lehet kapni májast, csak bele kell szúrni a műanyag tokjába egy villát, aztán spriccelhetjük belőle krémet. De amit te magad csinálsz, mégis sokkal finomabb.

A májkrémet csak az nem szereti, aki még nem kóstolta. A boltban is sokfélét kapni, van snidlinges, hagymás, majorannás, aztán van borjúból készült, kacsamájas, libamájas, sertésmájas... De ne vesszünk el a részletekben, készítsük el a saját májkrémünket, és onnantól az lesz a kedvencünk. 

Ám van még egy fontos érvünk, ami a házi májkrém mellett szól! Az ára. A nyers máj viszonylag olcsó, ha házilag teszünk-veszünk, biztos, hogy sokkal jobban kijövünk, mintha az üzletben vennénk meg. Pláne, ha belegondolunk, mennyire finom. Olyan sokat úgysem tudnánk megvenni, mint amennyit kívánnánk belőle.
Akkor lássuk a receptet! 

májkrém, májpástétom
Finomabb és sokkal olcsóbb, mint a bolti. 
Forrás: 123rf.com

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirke- vagy kacsamáj
  • 3 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 deka füstölt kenyérszalonna
  • 1 kiskanál erős paprika krém (Erős Pista)
  • 1 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk majoranna

Elkészítés:

Megsütjük az apróra vágott szalonnát. A pörcöt külön tesszük. A zsírra rádobjuk az apróra vágott hagymát, később a fokhagymát, és megpirítjuk. Mehet rá a megtisztított máj is, no meg a majoranna. Pirítsuk rózsaszínre, majd botmixerrel nyomjuk szét. Só, bors, mustár csak most kerül bele. Végül a paprikakrém. A májkrémre szórjuk rá a szalonna pörcöt.

A pástétomot tegyük kis üvegekbe, zárjuk le, és tegyük dunsztba, hogy lassan hűljön ki.

A házi kenőmájas másféle elkészítési módját megtalálod itt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.