Mini stepper: megőrülnek érte TikTokon, de vajon tényleg hatásos?

Mini stepper, lépcsőzőgép
Shutterstock - Monika Wisniewska
lépcsőzőgép hatás fogyás TikTok TikTok-trend
Ha az otthoni edzéshez szeretnénk valamilyen eszközt választani, akkor ez a kis lépcsőzőgép kiválónak tűnik. De vajon tényleg olyan hatásos a mini stepper, mint amennyire megőrülnek érte TikTokon?

A mini stepperek népszerűsége időről időre megugrik: viszonylag olcsóak, nem foglalnak sok helyet, könnyen használhatóak és időtakarékosak. A kézikönyve azt ígéri, hogy a szerkezet megdolgoztatja a farizmokat, a combizmokat, a comfeszítőket, a vádlit, a hozzá tartozó szalagok segítségével pedig edzhetjük a bicepszet, tricepszet, a vállakat, de akár a törzset is - vagyis az összes kényes területet. Egyetlen, olcsó gép megoldás tehát minden problémánkra - de vajon tényleg így van?

mini stepper, lépcsőzőgép
Nem véletlenül népszerű a mini stepper
Forrás: Shutterstock

Tényleg hatékony a mini stepper?

A TikTok-on Phoenix Alazam, egy képzett személyi edző és kétgyermekes illinois-i anyuka arról számolt be, hogy a mini stepper használata csökkentette a derékbőségét, miközben erősítette a farizmait, a karjait és a vádliját.

Mások is hasonló eredményekről számoltak be, vagyis összességében elmondható, hogy ez az eszköz egy kiváló lehetőség azok számára, akik elfoglaltak, de szeretnének mozogni. A mini stepper használatához nem kell kimozdulni a lakásból, sőt még a kedvenc sorozatunk nézése közben is felállhatunk rá és lépcsőzhetünk egy kicsit, tehát 

rendkívül kényelmes módja annak hogy a rohanó hétköznapokon se hagyjuk ki a testmozgást. Ráadásul egy új kutatás szerint a lépcsőzés 39%-kal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségben való elhalálozás valószínűségét,

már csak ezért is érdemes használni. Ha megfelelő rendszerességgel és egyre növekvő intenzitással végezzük rajta a gyakorlatokat, biztosan lesz eredménye!
 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.