Könnyű lesz megszabadulni a hasi zsírtól, ha ezt az egyszerű és könnyű testmozgást végzed

Forrás: Origo -
időszakos böjt hasi zsír inzulin fogyás gyaloglás
Dr. Eric Berg a Youtube-csatornáján beszélt arról, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek az emberek a fogyókúra során, és hogyan lehet a legjobban leküzdeni ezeket a kihívásokat.

Dr. Eric Berg amerikai kiropraktőr, aki a táplálkozással és természetes módszerekkel történő fogyásra specializálódott. Az egyik videójában arról beszélt, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek a fogyókúrázók, és hogyan lehet ezeket a kihívásokat legyőzni.

Néhányan kezdetben szépen fogynak, de aztán megáll a súlyvesztés, és bármit csinálnak, nem lesznek vékonyabbak. Az orvos azt mondja, a fogyás sikerességének 85 százalékát a diéta adja, a fennmaradó 15 százalékért a mozgás felelős. Ahhoz, hogy a hasról a lehető legtöbb zsírt eltüntessük, ré kell vennünk a szervezetünket, hogy a cukor helyett a zsírt égessen.

Illusztráció Forrás: Origo

Berg szerint a testünkön lévő zsír a túlélésünk záloga, ennek elégetése természetellenes folyamat, ezért az inzulint úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb szénhidrátot fogyasztunk, és csökkentjük a napi étkezések számát. Ennek a lehető legegyszerűbb módja az időszakos böjtölés, ami azt jelenti, hogy az étkezések között nem nassolunk, csak azt esszük meg ami szükséges, és azt is egy meghatározott időablakban. Az orvos azt mondja, egy hónapig is eltarthat, mire a szervezet az időszakos böjt hatására elkezdi égetni a zsírt.

Ami a testmozgást illeti, a gyaloglás a legjobb gyakorlat arra, hogy égjen a hasi zsír. Ha ezt az időszakos böjttel kombinálva rendszeresen űzzük, a siker garantált. Az első 30 perc során cukrot égetünk el, utána jön a zsír, ezért dr. Berg azt javasolja, hogy naponta legalább egy órát gyalogoljunk. Ugyan a sétával óránként legfeljebb 300 kalóriát égethetünk el, de kiüríti a kortizolt és az adrenalint, ami hatalmas akadálya a fogyásnak - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.