2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Betegségéről mesélt a Született feleségek sztárja: bélrákkal küzdött

Forrás: AFP -
Született feleségek rák Marcia Cross
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Született feleségek színésznője, Marcia Crossnál még több mint két éve diagnosztizáltak bélrákot, a gyönyörű színésznő túlélte a szörnyű betegséget, ám ez idáig nem beszélt nyíltan életének arról az időszakáról.

Marcia Cross 2018 őszén jelentette be, hogy vastagbélrákja volt, de szerencsére sikerült legyőznie a kórt. Az orvosok szerint a férjének köze lehetett ahhoz, hogy daganat fejlődjön ki a szervezetében.

Tom Mahoney-nál 2009-ben diagnosztizáltak torokrákot, és a szakemberek arra gyanakszanak, hogy mindkettő megbetegedést a humánpapilloma-vírus okozhatta. Ez a vírus szexuális úton, illetve bőrrel való érintkezés útján terjed.

A színésznő éppen ezért szeretné felhívni az emberek figyelmét a bélrákra:

Forrás: AFP

„Nem terveztem, hogy a bélrák szóvivője legyek. Csak tovább akartam lépni a karrieremben és a magánéletemben. De amikor benne voltam, állandóan olyan emberekről olvastam, akik szégyellték magukat, rejtőzködnek, hazudnak a diagnózisukról. Miközben a másik oldalon az orvosoknak is kellemetlen erről beszélni. Ráadásul a nők nem kapják meg a szükséges utókezeléseket" - nyilatkozta a Coping magazinnak bájos színésznő, aki két éve remisszióban van, azaz tünetmentes.

Marciánál egy teljesen hétköznapi nőgyógyászati vizsgálat során vették észre a betegséget, így még korai stádiumban észlelték a rákot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.