A várandósvitamin is összezavarhatja a menzeszed

Forrás: Shutterstock -
vitamin terhesség várandósvitamin menstruáció menzesz várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan állnak értetlenül az előtt a jelenség előtt, hogy bár a menzeszük rendszeres, mégsem sikerül teherbe esni. Amikor a szervezet támogatására várandósvitamint kezdenek szedni, akkor pedig a menzesz addigi ciklusa is felborul. De vajon miért?

A menstruáció pontossága a termékenységnek csupán egyetlen egy összetevője, ettől még nem lehetünk biztosak benne, hogy minden rendben van. A ciklus ideje a másik, ami fel szokta kelteni a nők figyelmét arra, hogy gond lehet. A menzesz nagykönyv szerint 28 napra érkezik, de ez személyenként eltérő lehet, a 24 napos ciklus éppúgy egészséges, mint a 30 napos.

A cikluszavar okairól IDE kattintva olvashatsz.

Nagyon sok nőnél jelentkezik az a tünet, hogy egy viszonylag rendszeres ciklus felborul, amikor elkezd egy igazán jó várandósvitamint szedni.

Ennek okairól dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos, a ratkotunde.hu szakértője beszélt a napidoktornak.

Forrás: Shutterstock

"Nem véletlen, hogy a várandóssághoz ma már a szakemberek javasolnak vitaminkészítményt, és az sem véletlen, hogy ezeket már a babatervezéstől érdemes szedni. Ilyenkor derül ki ugyanis, hogy a szervezet működése nem volt tökéletes.

A megfelelő várandósvitamin – mely szerves, biológiailag aktív kötési formában (-citrát, -glükonát) tartalmazza az anyagokat – képes arra, hogy helyre billentse a szervezet működését.

Ehhez azonban fontos, hogy a megfelelő anyagokat juttassa a szervezetbe, hiszen mások az igények a tervezés és az első trimeszter, vagy éppen a második trimeszter alatt, és ugyanígy eltér az igénye a harmadik trimeszternek a szoptatási időszakkal együtt."

Forrás: Shutterstock

A megfelelő tápanyagoknak köszönhetően a havi ciklus néha összezavarodik, ez azonban természetes, hiszen a szervezet ilyenkor állítja helyre a menzesz valódi ciklusát, az összes kapcsolódó folyamattal együtt, ami akár hosszabb időt is igénybe vehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.