Ne hánytorgasd fel újra, amit egyszer már megbocsátottál!

párkapcsolat érzelem szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt elrontott és kijavított osztályzatait felhánytorgatni tilos.

Az emberek félelmetes módon képesek a tegnap terheit másnap is a vállukra venni, és egész nap hurcolni. Kudarcaikat, sikertelenségüket a reggeli készülődés rutinjával teszik a hátizsákba, megfosztva magukat az újrakezdés örömétől. Az ennek már csak egy továbbfejlesztett változata, amikor egy másik embert tartanak ezzel hatásuk alatt.

Például minden gyerek életében előfordul, hogy becsúszik egy gyengébb osztályzat. Ha bepótolja az anyagot, és tudásáról számot adva kijavítja a rossz jegyet, a legnagyobb hiba lenne azt mondani neki:

Azonnal elkezdenénk kiölni a gyerekből a motivációt..

Forrás: Thinkstock

Párkapcsolatban is sokan előássák egymás múltban elkövetett vétkeit, ezzel folyamatosan szem előtt tartva az elszenvedett sérelmeket. Ezeket a társunk fejére olvasva hatékonyan tehetjük zaklatottá kapcsolatunkat.

A legcélravezetőbb dolog, amit a múlt kudarcaival tehetünk, hogy a megfelelő konzekvencia levonása után

a hátunk mögött hagyjuk őket, főleg akkor, amikor megbocsátottunk magunknak vagy a másiknak érte.

A szerzőről

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.