Alig féléves koraszülöttet élesztettek újra a mentősök

Forrás: Thinkstock -
mentő koraszülött újjáélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 24 és fél hetes terhes kismama görcsölni kezdett, majd világra hozta koraszülött gyermekét. A helyszínre érkező mentősöknek már életet kellett menteni.

A napokban egy budapesti címre riasztották a mentőket, mert egy kismama szörnyű hasgörcsökre panaszkodott. A kiérkező mentősöket az asszony édesanyja fogadta azzal, hogy megszületett a baba, és úgy látja, halott - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az ápoló és a gépkocsivezető befutottak a lakásba, ahol a sokkos állapotban lévő édesanya a fotelben ült, lába között köldökzsinóron élettelen gyermekével. Gyors vizsgálat után kiderült, hogy a baba nem lélegzik és

szíve mindössze 60-al vert, ami folyamatosan csökkent.

A mentősök a konyhaasztalon helyet csináltak az ellátáshoz, az újszülött melegítéséhez lámpát tettek a baba fölé és oxigén adása után a köldökzsinórt elvágták. Az anyukánál shockfektetést alkalmaztak és megkezdték a baba szájjal történő lélegeztetését, amelynek hatására szép lassan kúszott fel az újszülött pulzusa, majd a spontán légzése is elindult,

végül megmozdult és gőgicsélt.

Ekkorra már megérkeztek a Cerny Alapítvány munkatársai is, akik stabil keringéssel és légzéssel átvették az újszülöttet. A mentősök az édesanyát és gyermekét kórházban szállították és stabil állapotban átadták.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.