Összekeverték a betegeket, ezért nem élesztették újra a Down-szindrómás kisfiút

Forrás: Youtube -
betegség halál család szomorú műhiba Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy édesanya szívét legjobban az törheti össze, ha gyermeke meghal. A Down-szindrómás kisfiú édesanyja ennél is nagyobb pofont kapott az élettől, ugyanis haldokló fián az orvosok nem is próbáltak meg segíteni.

Jack Adcock, a Down-szindrómás gyermek hasmenés miatt került kórházba, ahol szeptikus sokk miatt esett össze, majd megállt a szíve. Az orvosok azonban nem segítettek rajta, mivel összetévesztették egy másik beteggel, akit fölösleges lett volna újraéleszteni - írja a Daily Mail.

Jack Adcock Forrás: Youtube

Az eset még 2011-ben történt a leicesteri kórházban, akkor a fiú anyja még nem ismerte a részleteket és köszönetet is mondott az orvosoknak, amiért mindent megtettek fiáért – gondolta. Idővel kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz, a fiú orvosát és az akkor ügyeletes nővért hétfőn bűnösnek mondta ki a bíróság emberölés vádjával. Nicola Adcock, az elhunyt kisfiú édesanyja így nyilatkozott: “Azt hittem, mindent megtettek érte. Megköszöntem nekik - most pedig leszakítanám a fejüket is, mert az igazság az, hogy nem így történt. Ha nem rajtuk múlik, a fiam ma is élhetne.”

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.