Megállt a kislány szíve, de megmentették - te tudod hogyan kell újraéleszteni?

Forrás: Thinkstock -
zeneszám szívderítő újraélesztés egészség rosszullét szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda hajnalban riasztás érkezett a mentőkhöz: egy kislány szíve rosszullét után leállt és azonnali segítségre volt szüksége. Az eset ismét okot ad arra, hogy az Országos Mentőszolgálat felhívja a figyelmet az újraélesztés metodikájának elsajátítására. Nézd meg a videót!

A gyermekrohamkocsi 10 perc alatt a helyszínre ért, és azonnal elkezdte a gyermek újraélesztését, majd a helyszínre érkező budai mentőorvosi kocsi is bekapcsolódott az ellátásba. A mentőknek rövid időn belül sikerült beindítani a kislány szívműködését és stabil állapotban szállították kórházba. Fiatal korban nagyon ritkán következik be hirtelen szívmegállás, de nem lehet nem tudomást venni a lehetőségről, hogy bármikor bárkinél előfordulhat.

Forrás: Thinkstock

Az Országos Mentőszolgálat több helyen is felhívja a lakosság figyelmét a helyszíni, alapfokú újraélesztés fontosságára, a Szívderítő.hu oldalán megnézheted az erről készült videót.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.