Négyesikrek életéért küzdenek

Forrás: Thinkstock -
ikrek élet orvosok kórház fertőzés Kaposvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négyesikrek születtek egy kaposvári családban, a kicsik azonban elkaptak egy fertőzést, ezért az orvosok küzdenek a babák életéért.

„Hat éve vártunk rájuk, nem lombikbébik, de orvosi „rásegítéssel születtek" "– nyilatkozta a sonline.hu-nak az édesapa, Pap János, aki egy szállítmányozási cégnél irodai dolgozó – írja a Bors.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

„A múlt héten jöttek világra a pécsi kórházban. Jelenleg inkubátorban vannak, mert kritikus az állapotuk, de abban bízunk, hogy a körülményekhez képest egyre jobban lesznek. 27 hétre születtek, a súlyuk, fejlettségük alapján életképesek" – magyarázta az édesapa, aki azt is elmondta, hogy nem egypetéjű ikrek, nem is fognak jobban hasonlítani egymásra, mint más testvérek.

„900 gramm súllyal, 34-35-37 centi hosszal látták meg a napvilágot. Az édesanya jól van, bár az utóbbi időben már nehezen viselte a terhességet. A négy gyermekünk császármetszéssel született, nem volt komplikáció. Most a pécsi kórházban vagyunk, folyamatosan szorítunk értünk"
– tette hozzá az apa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.