Végzetes műhiba – a vakbele helyett a petefészkét műtötték ki egy kismamának

Forrás: Thinkstock -
operáció rezidens vizsgálat tragédia Nagy-Britannia műhiba petefészek vakbélgyulladás kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal, háromgyerekes anya nem élte túl az esetet. Az ügyben lezárult vizsgálat eredményét most közölték Manchesterben.

Tragédia - a 32 éves nő negyedik gyermekét várta, amikor 2011 októberében hasi fájdalmakkal kórházba került. Egy rezidens sebész operálta meg, aki később elmondta, meg volt arról győződve, hogy a vakbelet távolította el - írja az MTI. Alig három héttel később a nő ismét kórházba ment fájdalmai miatt, ekkor fedezték fel az orvosok a hibát.

Forrás: Thinkstock

Két nap múlva a fiatal anya elvetélt. Miután eltávolították a vakbelét, a műtőasztalon elhunyt a romfordi kórházban. A műtétet végző orvos elismerte, hogy hibázott. A rezidenst felügyelő sebészt azzal vádolják, hogy nem teljesítette kötelességét, nem volt jelen a műtőben, hogy elvégezze a beavatkozást, vagy felügyelje a rezidens által végzett műtétet. Mindkét orvost eltilthatják hivatása gyakorlásától.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.