Mikor csattanjon el az első csók? - A felmérések szerint ez a legjobb időzítés

párkapcsolat randevú csók randi férfi nő
Shutterstock/ NDAB Creativity - NDAB Creativity
intimitás csók vonzalom
Egy kutatás megmutatja, melyik a legmegfelelőbb időpont az első csókra. Nem fogod elhinni!

Amikor megtetszik nekünk valaki, valljuk be, gyakran álmodozunk az első csókról. Aztán ha randevúra hív, akkor még részletesebben elképzeljük a helyzetet, és kicsit el is kezdünk rágörcsölni. Mikor kellene, hogy megtörténjen? A találkozó végén, ha hazakísér? Vagy már akár a randi közben, amikor az utcán sétálunk? Mikor jön el az ideális pillanat?  

Akármennyire is megtervezzük, az első csók általában nem úgy történik, mint a filmekben: nem lesz tökéletes a fények és a színek összhangja, és a háttérben sem csendül majd fel lágy zene. Az időzítés azonban valóban fontos, főleg, ha hosszú távú kapcsolatot tervezünk. De mi a legmegfelelőbb időpont? 

Beautiful,Couple,Having,Coffee,On,A,Date
Az első randevún nem biztos, hogy olyan meghitt közelségbe kerülünk a partnerrel, hogy elcsattanjon egy csók.
Forrás: Shutterstock / Edvard Nalbantjan

A Match Lab készített egy felmérést, amelynek során száz egyedülálló amerikai férfit és nőt kérdeztek meg a témában, és meglepő eredmény született.  

Csupán a válaszadók 15%-a gondolja úgy, hogy már az első randevú csókkal kell, hogy végződjön. 

A többség, a válaszadók 45%-a második randevút tartja a legideálisabb időpontnak. 

26% pedig a harmadik randevút jelölte meg.  

Miért a második randi az ideális?  

Mert az első találkozó alkalmával nem biztos, hogy kialakul egy olyan intim, bensőséges hangulat, ami az első csókhoz ideális. Ilyenkor még gyakorlatilag ismeretlen számunkra a partner. A második randevú végére azonban a szándékok általában tisztázódnak, és mindkét fél el tudja dönteni, hogy szeretne-e romantikus kapcsolatot kialakítani. Ráadásul a második randevún már lazábbak és magabiztosabbak vagyunk, kevésbé görcsölünk rá a helyzetre, így vélhetően az első csók is jobb élmény lesz. 

Ha kicsit „váratjuk” a partnert, és nem adjuk oda magunkat egyből, az vágyakozást és izgalmat kelt, ami növeli a szenvedélyt a két fél között.  

Nem biztos hogy jó, ha sokáig toljuk

Azonban nem érdemes nagyon elodázni sem az első csók időpontját. Bár a felmérés válaszadóinak 26%-a csak a harmadik találkozó alkalmával csókolózna, sokan ezt már későinek tartják. Ugyanis, ha addig nem csattan el a csók, az arra utalhat, hogy nincs meg a kellő vonzalom, és a partnert inkább a barátzónában képzeljük el. Ráadásul, ha az addigi a kezdeményezését elutasítjuk, az egyértelműen lelohasztja és elbizonytalanítja a másik felet. 

Caucasian,Couple,Kissing,In,The,Field,Of,Wheat,On,Sunny
Ha nem is lesz olyan, mint a filmekben, fontos, hogy kivárjuk a megfelelő pillanatot. 
Forrás: Shutterstock/ dekazigzag

Várjuk ki a megfelelő pillanatot

A párkapcsolati tanácsadók szerint a legfontosabb, hogy a saját érzéseinkre hallgassunk, és ne a szabályokat kövessük. Ha korainak érezzük, akkor nem kell belemenni egy kierőltetett csókolózásba. Ám ha elég intimnek találjuk a légkört és vonzónak a partnert, akkor nem érdemes elutasítani a közeledését. Az első csók kezdeményezésével jó, ha megvárjuk a találkozó végét, és fontos az is, hogy egy meghitt pillanatban történjen, ne nyilvánosan mindenki előtt, mert az feszélyezheti a partnert.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.