A legfontosabb tanács új párkapcsolat esetén: a múlt maradjon a múltban

randevú, párkapcsolat
Shutterstock/Copyright (c) 2018 EZ-Stock Studio/Shutterstock. No use without permission. - Shutterstock
randevú párkapcsolat ex szerelem ismerkedés
Egy új kapcsolat kialakítása amekkora öröm, akkora stressz is. Miközben próbálunk megfelelni partnerünknek, óhatatlanul eszünkbe juthat az előző szerelmünk. Ha ez így van, akkor se beszéljünk róla: ha túl sokat emlegetjük az exet, az új "lehetőség" hamar elillanhat.

Bármennyit is csalódtunk a párkapcsolatokban, bármennyire is félünk belekezdeni egy újba: alapvető vágyunk, hogy társra találjunk. Megismerni egy erre alkalmas embert talán nem is olyan nehéz, mint randevúról randevúra fenntartani az érdeklődését. Arról nem is beszélve, hogy arra különösen ügyelnünk kell, hogy ne hasonlítsuk össze az exünkkel, de ha magunkban mégis ezt tennénk, semmiképp ne adjunk ennek hangot. 

"Egy új kapcsolat tele van lehetőségekkel és felfedezésekkel: ilyenkor nem csak a partnerünket ismerjük meg, hanem saját magunk rejtett oldalát és eddig felszínre nem került vágyainkat, szükségleteinket is" -  mondja Andrea Syrtash randevúzási és kapcsolati szakértő. Ez az  úgynevezett nászút időszak nagyon fontos a kapcsolat alakulása szempontjávól.  „Ez egy különleges alkalom, hogy felejthetetlen közös emlékeik legyenek, és akkor érezzük először, hogy szerelmesek lettünk" – magyarázza. 

párkapcsolat, randevú
Az első randikon örök emlékeket szerezhetünk. 
Forrás: 123rf.com

Van viszont egy fontos tényező, árulta el Syrtash, amivel már szinte a kialakulás pillanatában szabotálhatjuk a kapcsolatunkat és meg is osztotta ezzel kapcsolatban a tanácsát, ami így hangzik: 

Tartsd a múltat ​​a múltban!

Hogy mit jelent ez? Sokan elkövetik az a hibát, hogy amikor új emberrel randevúznak, felidézik a múltbeli, másokkal megélt sérelmeiket, fájdalmaikat és félnek, hogy újra át kell élniük ezeket. Hatalmas hiba mindkét fél részéről az első randikon az exekről beszélni, és ezt kutatások is alátámasztják. A párkapcsolati szakértő 26 éve beszélget szinglikkel, és szinte egytől egyig azt mondták, nem kíváncsiak az ismerkedési fázisban a másik ember korábbi kapcsolataira. A gondolatainkat összpontosítsuk arra, akivel beszélgetünk, hiszen csak így tudunk közelebb kerülni.  Az ex emlegetése semmilyen szövegkörnyezetben nem megfelelő még ekkor: sem magasztalni, sem szidni nem célszerű egykori párunkat és a közös élményekről való sztorizgatás sem kívánatos. 

Nem számít, hogy vakrandira mész, esetleg egy rövidebb internetes ismerkedés következő lépcsőfokát léped meg, vagy netán egy véletlen folytán csöppensz egy randevú közepébe, az első benyomást nem lehet semmissé tenni. Ezt pedig könnyű elrontani, amit magyarázkodással sem enyhíthet az ember. Ebben a cikkünkben azokról a hibákról írtunk, amelyekkel csökkentheted egy második találka esélyét.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.