Dietetikus: a zöldség-gyümölcs mellett állati fehérjére is szükség van

Forrás: Flickr.com -
táplálkozás dietetikus zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napi táplálkozásnak körülbelül az egynegyedét kell kitenniük az állati fehérjéknek - mondta Antal Emese dietetikus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A dietetikus elmondta, az ajánlás szerint naponta négy-öt adag, körülbelül 400-500 grammnyi zöldség-gyümölcsöt kell fogyasztani.

A hangsúly legyen a kiegyensúlyozott táplálkozáson Forrás: Flickr.com


Ugyanakkor bizonyos vitaminok, ásványi anyagok miatt húst, valamilyen tejterméket, tojást vagy halat is enni kell. Például a B12 vitamin csak az állati eredetű termékekben van meg, de a vas is sokkal jobban szívódik fel az ilyen ételekből, mint a növényekből - mutatott rá.



Hét kilótól szabadult meg Nacsa Olivér felesége, Somossy Barbarahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190914-get-kilotol-szabadult-meg-nacsa-oliver-felesege-somossy-barbara.htmlNacsa Olivér felesége, a csinos Somossy Barbara kemény fogyókúrába kezdett, aminek meg is van az eredménye: hét kilót leadott.Ez Zsír!OrigoTerhessége alatt 20 kilót hízott Kiss Ramónahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190914-terhessege-alatt-20-kilot-hizott-kiss-ramona.htmlA Blikknek adott interjújában Kiss Ramóna őszintán beszélt házasságról, gyereknevelésről, terhességről, és arról is, hogy sosem elégedett magával.Ez Zsír!--Csak zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt egy várandós dán nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190912-csak-zoldseget-es-gyumolcsot-fogyaszt-egy-varandos-dan-no.htmlVárandósan is csak zöldséget és gyümölcsöt eszik egy dán nő. Ez Zsír!OrigoSzáműzd a mérleget! Ezért felejtsd el örökre a méreckedést, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190911-a-merleg-altal-mutatott-szam-nem-mervado-ha-fogyni-szeretnel.htmlRendszeresen edzel, a mérleg mégsem mutat annyit, amivel elégedett lennél? Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamit rosszul csinálsz. Ha fogyásról, életmódváltásról van szó, nem az a szám a mérvadó amit a mérleg számlapjáról leolvashatsz. Következzen, 3 ok, amiért ideje száműzni a mérleget a lakásból. Ez Zsír!OrigoRájuk sem ismerni! Együtt fogyott le és fiatalodott meg a házaspárhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190909-tricia-es-nick-hensley-amerikai-hazaspar-egyutt-fogyott-le-es-fiatalodott-meg.html"A legjobb dolog a fogyásban, hogy együtt csináltuk végig" - vallja Tricia, aki férfjével Nick-kel indult el az életmódváltás útján. Az amerikai házaspár előtte-utána fotójától leesett az állunk: nemcsak, hogy lefogytak, de sok-sok évet fiatalodtak. Ez Zsír!OrigoSok barátja elfordult Király Lindától: többen nem fogadták el a változásthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190908-sok-baratja-elfordult-kiraly-lindatol.htmlHatalmas küzdelem, orvosi beavatkozás, akaraterő, harc van amögött, hogy Király Linda jobban érzi magát a bőrébe: 30 kilót veszített, és sajnos barátokat is - mesélte. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.