45 kilót fogyott a túlsúlyos golden retriver - Egyre több az elhízott háziállat!

Forrás: Facebook/This is Kai -
kutya fogyás túlsúly háziállat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlyprobléma manapság már nemcsak az embereket érinti, hanem házi kedvenceinket is. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a kutyák nagyjából 54, míg a macskák 58 százaléka túlsúlyos, ami eléggé sokkoló szám. Jó példá minderre az egykor közel 80 kilós golden retriver, akit gazdái egyszerűen túletettek.

Az elkényelmesedő világunkban nemcsak az emberek, sajnálatos módon az állatok is leszoknak a mozgásról. Hiszen egy lusta gazdi mellett, aki nem tudja rávenni magát, hogy sétálni vigye házi kedvencét, inkább csak elterül a tévé előtt, és eszik valamit, a háziállat is ellustul. A mozgásszegény életmód mellett az is az állatok elhízásához vezet, ha falatkákkal akarjuk kifejezni a szeretetünket. Ha ezt csináljuk, valójában rosszul szeretjük kis kedvencünket.

Talán nem is annyira meglepő, hogy az állatoknál is hasonló betegségeket okoz az elhízás, mint az embereknél, illetve az élettartamot az állatok esetében is csökkenti a túlsúlyos állapot. Elhízott házi kedvenceknél is gyakori az ízületi betegség, a kettes típusú diabétesz, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a légzőszervrendszeri problémák és a vesebetegségek.

Kai nevű kutya nagyjából 45 kilóval volt több, mint egy megfelelő súlyú golden retriver Forrás: Facebook/This is Kai

Súlyos elhízással küzdött a Kai nevű golden retriver is, akit 2018 márciusában mért meg egy állatorvos, és megállapította, hogy 78 kiló. Nagyjából 45 kilóval volt több, mint egy megfelelő súlyú golden retriver, azaz több mint a rendes súlya kétszeresét szedte magára. Miután korábbi gazdái túletették, még le is mondtak róla. Az állatorvos viszont nem, és kihívta a helyi állatmentő csoportot.

"Szeretem azt gondolni, hogy az emberek alapvetően jó szándékúak, csak néha nem látját át, hogy káros, amit tesznek" - mesélte az állatmentő, Pam Heggie, aki azt is elmesélte, hogy amikor hazavitte a kutyust, 20 percbe telt neki elvánszorogni a kaputól a lécsőkön át a ház bejáratáig. Pam fokozatosan hozzászoktatta Kai-t a rendszeres mozgáshoz. Naponta háromszor, és egyre hosszabb sétákra mentek, közben pedig beiktattak egy vízi terápiát is, hogy az állat lába komolyabb terhelés és sérülés nélkül tudjon újra megerősödni. Mindemellett természetesen Kai étrendjén, és a mennyiségeken is változtattak.

Kai most 45 kilóval könnyebb, újra mozgékony, egy igazi boldog kutya lett Forrás: Facebook/This is Kai

Egy évvel azután, hogy az állatmentőhöz került Kai, 45 kilóval lett könnyebb, újra mozgékony, és nagyon jó a közérzete. Egy igazi, boldog kutya lett, akit úgy szeretnek, ahogy szüksége van rá. Pam szerint az emberek is sokat tanulhatnak tőle. "Számára sem lehetett könnyű az életmódváltás, ahogy az emberek számára sem az. De Kai nem aggódik a tegnap miatt, nem aggódik a holnap miatt, a jelenben él, és arra összpontosít, amit éppen meg kell tenni" - mondja az új gazdija.

Amikor az életmódváltás egy igazi hullámvasút: négy év, négy különböző testsúlyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190814-lucy-mcconnell-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlAz ausztrál edző, Lucy McConell Instagram-oldalán vallott életmódváltásának történetéről, ami egy hosszú, és saját bevallása szerint a mai napig tartó folyamat, hiszen még mindig rengeteget tanul magáról, a teste működéséről, és hogy mi a legjobb a számára. Ismerd meg Lucy történetét! Ez Zsír!Origo5 alapgyakorlat zsírégetéshezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190814-alapgyakorlatok-zsiregeteshez.htmlEzúttal öt olyan erősítőgyakorlatot mutatunk be, amivel egy kezdő fogyókúrázó már el tud indulni. Ha szeretnél zsírt égetni és erősíteni, akkor ez most neked szól. Ez Zsír!OrigoAshley Graham meztelen fotón mutatta meg, hogyan változik a teste a várandósság alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190823-ashley-graham-megmutatta-hogyan-valtozik-a-teste-a-varandossag-alatt.htmlAshley Graham nemrégiben jelentette be, hogy babát vár. A modell, aki híres testpozitív megnyilvánulásairól, ezúttal sem fél megmutatni teste változásait, ahogy korábban például a narancsbőrét is felvállalta. Ez Zsír!--Fogyj könnyedén: csak néhány egyszerű szabályt kell betartanodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190814-fogyj-konnyeden-csak-nehany-egyszeru-szabalyt-kell-betartanod.htmlHa valaki fogyókúrára adja a fejét, és az inteneten kezd keresgélni, könnyen csapdába csalhatják a hangzatos, sokat ígérő diéták. Pedig a valódi recept igencsak egyszerű: mindössze néhány változtatásra van szükség az életmódodban, hogy beinduljon a fogyás. Kezdd néhány étkezési reformmal! Ez Zsír!OrigoNagyobb szükséged van egy jó sportmelltartóra, mint gondolnád - Eláruljuk, miért!http://www.life.hu/ez-zsir/20190814-egy-jo-sportmelltartora-minden-nonek-szuksege-van.htmlA nők mintegy 80 százaléka nem megfelelő sportmelltartót hord, ráadásul nem is igazán tudja, hogy miért van erre nagy szükség. Az aktív testmozgás azonban kárt is tehet a mellekben, ha azok nem kapnak stabil tartást és alátámasztást, megereszkedhetnek, és striák is kialakulhatnak rajta. Ez Zsír!Origo10 perces relaxáló nyújtás a feszes izmok és feszült idegek lecsillapításárahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190814-10-perces-relaxalo-nyujtas.htmlHa szívesen indítanád a napot egy kellemes átmozgatással, vagy szükséged lenne rá, hogy esténként lecsillapítsd a feszült idegeket, esetleg a beállt izmaidon szeretnél segíteni, akkor ez a 10 perces nyújtás neked szól. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.