Sikertörténet! Apró változtatásokkal fogyott 36 kilót ez a fiatal lány

fogyás életmódváltás változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Randi Vasquez mindig is teltebb alkatú lány volt, de a főiskola után elvesztette a kontrollt. Egyre rosszabbul érezte magát a bőrében, végül elhatározta, hogy bebizonyítja magának, ő bizony keményen tud küzdeni. Ennek meg is lett az eredménye, Randi most boldogabb és elégedettebb, mint valaha. Ismerd meg a történetét!

Randi mindig is teltebb alkatú volt, de ez nem befolyásolta az önbizalmát. "Nem éreztem magam rosszul a bőrömben, igazából nem volt több gátlásom, mint más nőnek. Szívesen viseltem divatos ruhákat vagy éppen kétrészes fürdőruhát. Néha persze engem is zavartak dolgok a testemmel kapcsolatban, de nem hagytam, hogy ez visszavessen."

Miután Randi befejezte a főiskolát, kissé kicsúszott a lába alól a talaj. Egyrészt nem talált jó munkát, amit nagyon nehezen viselt. Másrészt pedig így sokat ráért, és rengeteget lógott a barátaival különböző gyorséttermekben. "Egyre több kiló jött fel rám. Észrevettem, hogy az önbizalmam is csökkent, és semmiben nem tudtam motivációt találni. Egy idő után éreztem, hogy ha most nem változtatok, akkor nagyon mélyre is csúszhatok az önsajnálatban és persze a hízásban."

Miután Randi Vasquez befejezte a főiskolát, egyre több kiló jött fel rá, elvesztette a motivációját Forrás: Instagram/Randi Vasquez

A 27 éves lány ebben az időben döntötte el, hogy esküvői fotósként fogja megtalálni a számításait. Éppen egy jegyesfotózáson volt egy párral, akik a hegyek szerelmeseiként ebben a környezetben akarták a fotózást. "Egyszerűen nem tudtam tartani velük a lépést. Állandóan elfáradtam, alig kaptam levegőt. Annyira zavarban voltam, borzasztóan kínos volt" – meséli Randi, akinek ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Randi eldöntötte, hogy apró változtatásokkal, de belevág a fogyókúrába. 2014 őszén belépett egy edzőterembe, és heti kétszer elkezdett bodypumpórákra járni, ami egyfajta csoportos, súlyzós edzés. Hamar a sport megszállottja lett, és végül 5 hónap alatt leadott közel 10 kilót. Az igazán nagy áttörés 2015 márciusában jött, egy barátnője ugyanis megmutatta neki Kayla Itsines BBG programját. "Néhány hét múlva a testem látványosan változni kezdett, ami a motivációmat is alaposan megdobta" – meséli Randi, aki közben az étrendjére is elkezdett odafigyelni. Egyre többet főzött otthon, alapvetően alacsony szénhidráttartalmú ételeket evett, de nem mondott mindig nemet a gyorsételekre, mert nem akart túl sok korlátozást, hogy tarthatatlan legyen a diétája.

2014 őszén belépett egy edzőterembe, és heti kétszer elkezdett bodypumpórákra járni Forrás: Instagram/Randi Vasquez

Randi számára hatalmas áttörést jelentett, amikor Kayla Itsines megosztotta az előtte-utána fotóját saját oldalán. "Ez nagyon fontos pillanat volt a számomra, sokat segített, hogy ledönthessem magam körül a falakat. Korábban nem akartam, hogy az emberek meglássák, mennyit híztam a főiskola után, nem akartam, hogy megismerjenek az utcán. Miután viszont küzdeni kezdtem önmagamért, sikerült lerombolni a falakat, és bátrabban vállaltam fel a történetemet."

Egy dolgon nem változtatott, ezek után is csak kis lépésekben haladt előre. "Hónapról hónapra apró célokat tűztem ki, és csak mentem tovább. Aztán egyszer csak elértem a mínusz 36 kilót, ami óriási boldogság volt, mert a végső cél ez a szám volt." Azóta Randi azért dolgozott, hogy tartani tudja a súlyát, és habár volt az elmúlt másfél évben jobb és rosszabb időszaka, nagyjából sikerült is neki. Közben létrehozta a már óriási követőtáborral rendelkező oldalát, ami számára is nagy motivációt adott, miközben másokat is lelkesíteni tudott. Az elmúlt hónapokban egy másik nagy célját is sikerült elérnie, ugyanis lefutott egy félmaratont.

Egy másik nagy célját is sikerült elérnie: lefutott egy félmaratont Forrás: Instagram/Randi Vasquez

"Amikor belevágtam az életmódváltásba, bizonyítani akartam magamnak, hogy képes vagyok keményen dolgozni önmagamért, most pedig nagyon büszke vagyok magamra. Motiváltabb vagyok az élet minden területén. Úgy érzem, hogy se a súlyom, se bármi más nem tarthat már vissza attól, hogy boldog legyek, ami fantasztikus érzés" – mondja Randi.

Gyógyteák, amelyek nyáron is jólesnek és jót tesznekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190625-gyogyteak-nyarra.htmlSokak számára az őszi és téli időszak a teázások, és különösen a gyógyteák fogyasztásának időszaka. Ekkor nemcsak az íze és a jótékony hatása, de a gőzölgése, a melegsége is jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Néhány tea azonban kifejezetten frissítő hatású, langyosan iható, és különösen a nyári időszakban segíti a szervezet működését. Ez Zsír!Origo3 + 1 alapszabály az edzéshez, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190624-alapszabaly-az-edzeshez-ha-fogyni-szeretnel.htmlHa kezdő életmódváltó vagy, esetleg ha már egy ideje benne vagy a sport, az edzés világában, de mégsem érzed elég hatékonynak, akkor ezeket az alapszabályokat érdemes figyelembe venned. Ez Zsír!Origo400 km, napi egy óra alvás – Élete legnehezebb versenyére készül az ultramaratonista Lubics Szilvia http://www.life.hu/ez-zsir/20190620-lubics-szilvia-ultramaratonista-elete-legnehezebb-versenyere-keszul-ultra-gobi-400-km.htmlLubics Szilvia élete eddigi legnehezebb megmérettetésére készül. A háromgyermekes anyuka 2006 óta teljesít ultratávokat, idővel pedig egyre inkább érdekelni kezdték azok a versenyek, amelyeket extrém körülmények nehezítenek. A háromszoros Spartathlon (246 km)-nyertes Szilvi hamarosan elindul élete legnagyobb kihívásokat jelentő versenyére. Ez Zsír!--62 kilót fogyott, hogy megvehesse álmai menyasszonyi ruhájáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190613-jane-otoole-62-kilot-fogyott-hogy-megvehesse-almai-menyasszonyi-ruhajat.htmlMary Jane O'Toole rossz étkezési szokásai és mozgásszegény életmódja miatt hízott meg. Sokáig nem volt hajlandó tudomásul venni a tényeket, pedig már az egészsége is egyre romlott. Végül a lánykérés jelentett számára óriási motivációt, és végül el is érte célját: gyönyörű menyasszony lett. Ismerd meg Jane történetét! Ez Zsír!OrigoHihetetlen átalakulás! Pocakosból lett tiszta izom mindössze fél év alatt ez a férfihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190621-matt-ellengold-eletmodvaltasanak-atalakulasanak-tortenete.htmlHiába érezte, hogy elvesztette a kontrollt a teste és az élete felett, sokáig ennek ellenére sem tudott életmódot váltani. A 38 éves Matt Ellengold végül egy átlagos délutánon ismerte fel, hogy nem lehet tovább halasztani, és több oldalról is segítséget kért, hogy változtatni tudjon az életén. Ez Zsír!OrigoHűtsd le magad cukormentes, frissítő limonádékkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190613-hutsd-le-magad-cukormentes-frissito-limonadekkal.htmlEgy felnőtt ember szervezetének minimum napi két liter vízre van szüksége. A nyári kánikulában a folyadékigényünk ennél még több is lehet. Egy-egy meleg délutánon, vagy éppen egy kerti partin kellemes változatosságot jelenthet, ha feldobjuk valamivel a tiszta vizet, vagyis jöhetnek a cukormentes limonádék! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.