Kedvenc házi pakolásunk narancsbőr ellen

Forrás: Shutterstock -
narancsbőr hatékonyság pakolás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A narancsbőr igazi ősellenség a nők számára, különösen a nyári időszakban, a bikinik és a rövidnadrágok szezonjában. A filléres házi praktikák közül az egyik kedvencünk ez a szuper kávés pakolás. Próbáld ki te is!

A többezer forintos narancsbőr elleni krémek helyett jóval költségkímélőbb, de legalább annyira hatékony megoldás ez az otthon könnyedén kikeverhető pakolás. Ami a házi megoldásokat illeti, az illóolajos masszázs is rendkívül hatékony, de ehhez feltétlenül 100%-os tisztaságú illóolajat kell beszerezni. Fahéjat, citromot, borsmentát vagy rozmaringot, amit olívaolajban elkeverve lehet alkalmazni.

A kávés megoldás ennél még egyszerűbb, hiszen minden háztartásban megtalálható alapanyagról van szó. Nem árt tudni, hogy sok bolti krémnek is a koffein az egyik legfontosabb összetevője. A kávéban lévő koffein ugyanis fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a bőrre. Nem kell tehát méregdrága narancsbőr elleni krémeket venni, elég, ha az otthon egyébként kidobásra kerülő kávézaccot használod.

A kávéban lévő koffein fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a bőrre Forrás: Shutterstock

A megmaradt kávézaccot – ha nincs kávéfőzöd, akkor használj őrölt kávét – keverd össze olíva- vagy kókuszolajjal. Ezt a keveréket vidd fel a problémás területre, majd hagyd rajta pakolásként minimum 10 percig. Érezni fogod, ahogy a kávé felélénkíti, felpezsdíti a bőrödet. A 10 perc leteltével alaposan masszírozd át a combodat és a popsidat. Az apró kis kávészemekkel kellemesen át tudod dörzsölni a problémás területeket, amivel még inkább fokozni tudod a vérkeringést, segítheted a zsírsejtekben felhalmozódott salakanyagok véráramba jutását, és távozását a szervezetből. A pakolást kúraszerűen, akár hetente háromszor is alkalmazhatod.

Tipp

Amikor lemosod a kávés pakolást, alkalmazd a váltózuhanyt. A hideg és meleg víz váltakozása edzi az ereket és élénkíti a vérkeringést. Hatása jól kiegészíti a kávés pakolást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.