Hihetetlen átalakulás! Pocakosból lett tiszta izom mindössze fél év alatt ez a férfi

izom életmódváltás izomépítés átalakulás kockahas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába érezte, hogy elvesztette a kontrollt a teste és az élete felett, sokáig ennek ellenére sem tudott életmódot váltani. A 38 éves Matt Ellengold végül egy átlagos délutánon ismerte fel, hogy nem lehet tovább halasztani, és több oldalról is segítséget kért, hogy változtatni tudjon az életén.    

Matt Ellengold már jó ideje érezte, hogy változásra van szüksége, de nem tudott elindulni azon az úton. Pontosan tudta, hogy túlságosan elengedte magát, és érezte, hogy egyre mélyebbre csúszik. Ahhoz, hogy ténylegesen változtatni tudjon, még időre volt szüksége. "A felismerés, hogy fizikailag mennyire elhagytam magam, és hogy egyre kevesebb az önbizalmam, nagyon nyomasztóan hatott rám" – meséli Matt, aki éppen ebben az időben költözött új lakásba. Direkt olyan helyet választott, aminek külön edzőterme is volt, így kifogása sem lehetett, hogy miért nem vág bele az életmódváltásba.

"Egy karnyújtásnyira volt tőlem az edzőterem, mindennap elsétáltam mellette, de mindig azt mondtam, majd holnap, majd holnap. De soha nem jött el az a holnap. Megfogadtam, hogy akkor legalább elkezdek egy új étrendet, de ez a terv is az örök holnapé maradt" – meséli Matt, akiben óriási volt a félelem és az önbizalomhiány.

2018 Matt Ellengold megközelítette a 110 kilót, ekkor fordult egy személyi edzőhöz Forrás: Matt Ellengold

A fordulópont egy teljesen átlagos délutánon jött el, amikor Matt elment a testvérével a parkba sétálgatni. Csak úgy poénból lőttek néhány fotót, majd amikor visszanézte őket, teljesen ledöbbent. "Egyszerűen nem hittem el, hogy ez én vagyok" – mondja Matt, akinek a pszichológusa nyújtott óriási segítséget. "Korábban is sokszor kérdezte tőlem, hogy tettem-e valamit a fogyásért, az egészségemért, de én persze nem tettem semmit. A fordulópontnál viszont azt mondta, hogy csak akkor menjek vissza, ha végre elhatározom magam, és elindulok ezen az úton. Ez nagy hatással volt rám" – meséli.

Ez 2018 júniusában volt, amikor is Matt megközelítette a 110 kilót. Mivel a pszichológus is óriási segítség volt számára, érezte, hogy továbbra is szüksége van segítségre az első lépésekhez, így személyi edzőhöz fordult. Az edző pedig azt mondta neki, hogy ha elkötelezi magát az általa összeállított tervnek, akkor reálisan 24 hét alatt 84 kilóra fogyhat, és elérheti a 12 százalékos testzsírt. "Azt gondoltam magamban, hogy ez lehetetlen, őrültség" – meséli Matt, aki aztán az étkezésről, fehérjebevitelről és makrókról is sokat beszélgetett az edzőjével, végül el is kezdték a közös munkát.

Heti háromszor járt edzeni, mellette kardiózott, és az előírt napi 10 ezer lépést is megtette Forrás: Ben Kenyon

A 37 éves Matt belevetette magát a munkába. Heti háromszor járt edzeni, mellette kardiózott, és az előírt napi 10 ezer lépést is megtette. "Soha nem felejtem el, hogy az első edzés után hogyan éreztem magam. Brutális volt, beszélni sem bírtam" – mondja. De aztán edzésről edzésre, lépésről lépésre haladt tovább, és egyre inkább rákapott az ízére. Élvezte a kihívást, és hogy végre dolgozik önmagáért, ráadásul egyre jobban, egyre fittebbnek érezte magát.

Elérkezett a 24. hét is, amikorra 27 kilót fogyott, a testzsírszázaléka pedig 10 százalékra csökkent. "Én magam sem hittem volna el ezt a változást, ha nem velem történik" – mondja Matt, aki a legnagyobb sikernek mégis azt érzi, hogy mentálisan is rengeteget változott, lelkileg is egészségesebb lett. "Az önbizalmam, az önbecsülésem is rengeteget nőtt. Korábban 20 évig szenvedtem a depresszió tüneteivel, az edzés azonban rendszert és keretet adott mindennek. Fantasztikus azt érezni, hogy én irányítom a testemet és az életemet" – mondja Matt, aki szerint a legnagyobb lépést akkor tette meg, amikor nem félt segítséget kérni a változáshoz.

400 km, napi egy óra alvás – Élete legnehezebb versenyére készül az ultramaratonista, Lubics Szilvia http://www.life.hu/ez-zsir/20190620-lubics-szilvia-ultramaratonista-elete-legnehezebb-versenyere-keszul-ultra-gobi-400-km.htmlLubics Szilvia élete eddigi legnehezebb megmérettetésére készül. A háromgyermekes anyuka 2006 óta teljesít ultratávokat, idővel pedig egyre inkább érdekelni kezdték azok a versenyek, amelyeket extrém körülmények nehezítenek. A háromszoros Spartathlon (246 km)-nyertes Szilvi hamarosan elindul élete legnagyobb kihívásokat jelentő versenyére. Ez Zsír!--Házi praktikák narancsbőr ellenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190618-hazi-praktikak-narancsbor-ellen.htmlŐsi ellenség, ami főleg a nyári szezonban keseríti meg a nők életét. A mozgásszegény életmód, a rossz táplálkozási szokások, de a genetika is felelős érte. Nem minden esetben tudjuk teljesen eltüntetni, de sokat javíthatunk rajta házi praktikákkal is. Ez Zsír!OrigoHűtsd le magad cukormentes, frissítő limonádékkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190613-hutsd-le-magad-cukormentes-frissito-limonadekkal.htmlEgy felnőtt ember szervezetének minimum napi két liter vízre van szüksége. A nyári kánikulában a folyadékigényünk ennél még több is lehet. Egy-egy meleg délutánon, vagy éppen egy kerti partin kellemes változatosságot jelenthet, ha feldobjuk valamivel a tiszta vizet, vagyis jöhetnek a cukormentes limonádék! Ez Zsír!Origo10 perces edzés a lapos hasért – nyári bomba formára fel!http://www.life.hu/ez-zsir/20190607-10-perces-edzes-a-lapos-hasert.htmlA lapos hasért rengeteget tehetünk a kiegyensúlyozott étkezéssel, sok rost és folyadék fogyasztásával. Ha jól működik az anyagcserénk, az már fél siker. De elengedhetetlen hozzá az edzés is. Íme, néhány gyakorlat, ami kifejezetten a hasi részt dolgoztatja meg! Ez Zsír!Origo5 ok, amiért hazai zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190605-ezert-fogyassz-hazai-magyar-zoldsegeket-es-gyumolcsoket.htmlVégre itt az igazi szezon, amikor már tényleg bűn import gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztani. Ennek ellenére sajnos a nagyobb áruházakban gyakori, hogy nem a hazai termékek kerülnek ki, így érdemes tudatosan, körültekintően választani. Ez Zsír!Origo5 apró változtatás az életviteledben, amelyekkel könnyedén fogyhatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190529-apro-valtoztatasok-amelyekkel-konnyeden-fogyhatsz.htmlSokan azt gondolják, hogy drasztikus változásokra van szükség akkor, ha fogyni szeretnénk. Pedig ez koránt sincs így. Sőt a drasztikus lépések általában tarthatatlan diétához vezetnek, aminek súlyos következménye lehet a jojóeffektus. Ha fogyni szeretnél, inkább haladj lépésről lépésre, és kezdd az apró trükkökkel, amelyek az életminőséget is javítják. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.