Lelki és testi felrissülés – erre szánd a pünkösdi hosszú hétvégét

felfrissülés egyensúly hosszú hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hosszú hétvége és annak ünnepi hangulata ideális arra, hogy testileg és lelkileg is felfrissülj, kikapcsolj, egyensúlyba kerülj. Íme, 5 tipp arra, hogy a pünkösdi hétvége ennek jegyében teljen.
  • Irány a szabadba!

Végre igazi nyári idő ígérkezik hétvégére, itt az ideje kimozdulni. A jó levegő, az erdők békéje és idillje megnyugtatja a lelket, lecsendesíti az elmét, egy 15 kilométeres túra pedig jó hatással van a testre: minden porcikádat átmozgatja, és szuper jól fogsz este aludni.

Menj ki a természetbe, a kirándulás átmozgat és remek stresszoldó Forrás: Shutterstock
  • Vedd ráérősre a reggeleket!

A hétköznap reggelekkel ellentétben ne pattanj ki rögtön az ágyból. Élvezd, hogy nem az ébresztőórára kell kelned, ébredés után pedig relaxálj egy kicsit, végezz néhány légzőgyakorlatot. Szánj időt a reggelizésre is. A ráérős, beszélgetős villásreggelik a legjobbak. Ha szeretsz otthon főzőcskézni, és volt időd bevásárolni korábban, akkor otthon is nekiállhatsz egy finom tojásos reggelinek vagy akár egy quiche-nek. Ha lustálkodós kedvetek van, akkor pedig irány egy reggelizőhely.

Villásreggelizz a barátaiddal! Forrás: Shutterstock

Itt találod a kedvenc tojásos receptünket, illetve a villásreggelire kiváló quiche receptjét.
  • Legyél offline!

Manapság egy percre sem hagyjuk magára a telefonunkat. Állandó készenlétben vagyunk, mindig a kezünk ügyében van. Egész nap pörgetjük a közösségi média felületeit, és csak ömlenek ránk a nagyvilág hírei, és ismerőseink vagy éppen követettjeink életének részletei. Tarts most egy kis szünetet, próbáld meg pár napra elengedni a telefont. Nehezebb lesz, mint elsőre gondolnád, de aztán meglepően jó érzés lesz, felszabadító kikerülni egy kicsit az online üzemmódból.

Kapcsold ki a telefonod Forrás: Shutterstock
  • Lazulj el!

Ha nem szereted a wellness-szállók zsúfoltságát, nem kell egy egész hétvégét ott töltened. Egy-egy wellness-szolgáltatást viszont nem rossz igénybe venni, ugyanis fantasztikusan ellazítja és kikapcsolja az embert. Egy masszázs vagy egy méregtelenítő szaunázás, esetleg egy egész testes pakolás kiváló hatással van a testre és a lélekre is. Csak hunyd be a szemed, és relaxálj.

A masszázs garantáltan ellazítja a tested és kiüríti a fejed Forrás: Shutterstock
5 ok, amiért hazai zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190605-ezert-fogyassz-hazai-magyar-zoldsegeket-es-gyumolcsoket.htmlVégre itt az igazi szezon, amikor már tényleg bűn import gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztani. Ennek ellenére sajnos a nagyobb áruházakban gyakori, hogy nem a hazai termékek kerülnek ki, így érdemes tudatosan, körültekintően választani. Ez Zsír!OrigoSikertörténet! Viccelődtek rajta, ezért lefogyott a túlsúlyos rendőrhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190603-stephen-griffin-fogyasanak-eletmodvaltasasanak-tortenete.htmlAz ír rendőr, Stephen Griffin 155 kilóra hízott úgy, hogy szinte észre sem vette. Sokáig nem zavarta, de aztán jöttek az intő jelek, hogy változtatnia kell. Eddig is sokat fogyott, de még 15 kilótól szeretne megszabadulni. Ismerd meg életmódváltásának történetét! Ez Zsír!Origo5 apró változtatás az életviteledben, amelyekkel könnyedén fogyhatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190529-apro-valtoztatasok-amelyekkel-konnyeden-fogyhatsz.htmlSokan azt gondolják, hogy drasztikus változásokra van szükség akkor, ha fogyni szeretnénk. Pedig ez koránt sincs így. Sőt a drasztikus lépések általában tarthatatlan diétához vezetnek, aminek súlyos következménye lehet a jojóeffektus. Ha fogyni szeretnél, inkább haladj lépésről lépésre, és kezdd az apró trükkökkel, amelyek az életminőséget is javítják. Ez Zsír!OrigoLeküzdhetetlen a cukor iránti vágyad? Így tehetsz ellene!http://www.life.hu/ez-zsir/20190516-lekuzdhetetlen-a-cukor-iranti-vagyad-igy-tehetsz-ellene.htmlA cukor iránti vágy rengeteg ember számára leküzdhetetlen. Gyakran sajnos már függőségről beszélhetünk, egy rendkívül egészségkárosító függőségről, ami rengeteg betegségnek is okozója lehet. A mérsékelt cukorfogyasztásra így nem csak túlsúlyosként kell odafigyelni. Következzen néhány tipp, amivel leküzdheted a cukor iránti vágyat. Ez Zsír!OrigoSok rajtad a súlyfelesleg? Túlsúly esetén csökkenhet a vasfelszívódáshttp://www.life.hu/ez-zsir/20190514-tulsuly-eseten-csokkenhet-a-vasfelszivodas.htmlNem csak a kismamák, a vegetáriánus étrendet követők vagy éppen az aktívan sportolók veszélyeztetettek a vashiány szempontjából. A túlsúlyos férfiak és nők is érintettek, ugyanis a túlsúly csökkentheti a vas felszívódását. Ez Zsír!Origo40 perc, mínusz 400 kalória – Ezt a zsírégető edzést mindenképpen próbáld ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20190531-zsiregeto-edzes-40-perc-minusz-400-kaloria.htmlKözeledik a nyár, a shortok, topok és a bikinik időszaka, amikor mindenki szeretné a legjobb formáját hozni. A végső hajrához hoztunk egy teljes testet átmozgató gyakorlatsort, amivel 40 perc alatt 400 kalóriát égethetsz el, miközben a tested szépen formálódik is. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.