Sikertörténet! Viccelődtek rajta, ezért lefogyott a túlsúlyos rendőr

fogyás életmódváltás főzés edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ír rendőr, Stephen Griffin 155 kilóra hízott úgy, hogy szinte észre sem vette. Sokáig nem zavarta, de aztán jöttek az intő jelek, hogy változtatnia kell. Eddig is sokat fogyott, de még 15 kilótól szeretne megszabadulni. Ismerd meg életmódváltásának történetét!

Ahogy a legtöbb embernek, Stephen Griffinnek is fokozatosan alakult ki a súlyfeleslege. Tinédzserkora óra jöttek fel rá a kilók, a húszas évei közepére aztán elérte a 155 kilót. Az ír rendőrség tagjaként nemcsak hogy problémássá vált a súlyfeleslege, de többen gúnyt is űztek belőle. Viszont éppen ezek a gúnyos megjegyzések motiválták, hogy megmutassa, képes megváltozni.

"Nagyon lusta voltam, ráadásul imádtam enni. Ez a kettő együtt nem jó kombináció, főleg, ha az ember gyorséttermi ételeken él" – mondja Stephen, aki korábban egyébként kifejezetten szerette a csapatsportokat, de ahogy elkezdtek feljönni rá a kilók, mindig talált kifogást, hogy ne kelljen játszania. Ha az aktív játék nem is, a meccsnézés viszont megmaradt az életében. Szinte nem is volt olyan este, hogy ne sportot nézett volna a tévében. "Jó kifogás volt, ezzel igazoltam a rossz étkezési szokásaimat, hiszen a meccsnézéshez pizza, hamburger vagy kínai dukál" – meséli Stephen.

Stephen Griffin a húszas évei közepére elérte a 155 kilót Forrás: Stephen Griffin

A férfi sokáig tagadott, és nem is foglalkozott a súlyával, aztán egymás után jöttek az intő jelek. Az első az volt, amikor kiderült, hogy néhány hónappal azelőtt vásárolt öltönyét máris kihízta, és nem jön rá. Aztán 2018 augusztusában a Kanári-szigetekről visszatérve meglátott magáról egy képet, ami sokkolóan hatott rá: "Nem hittem el, hogy az emberek ezt látják, amikor rám néznek" – mondta. Ezek után még jöttek a kollégák élcelődései, amelyekkel végképp betelt a pohár.

Stephen ekkor elment egy régi barátjához, Paul Dermodyhoz, aki személyi edzőként dolgozott. "Tudtam, hogy ez egy olyan mélypont, ahonnan nem tudok kijönni magamtól. Segítségre volt szükségem" – meséli Stephen. Paul nemcsak az edzésben segített, de táplálkozási tanácsokkal is ellátta. Stephen valójában ekkor szembesült vele, hogy mennyire egészségtelenül étkezett, és hogy kedvenc ételei csak üres kalóriákat tartalmaznak. Stephen a napi 10 ezer lépés mellé így beiktatta az újfajta étrendjét is, ezúttal minőségi alapanyagokból összeállítva. Ami szintén nagy szó, hogy megszerette a főzést, élvezte, hogy pontosan tudja, mi az, amit megeszik. "Jó volt megismerni az alapanyagokat, és büszke voltam magamra, hogy azt eszem, amit én magam készítettem" – mondja.

A mozgás és az új étrend nagyon gyorsan látványos eredményt hozott. "Már egy hónap után is láttam a változást, négy hónap múlva pedig már másoktól is rengeteg dicséretet kaptam, ráadásul kifogytam a ruhaboltot, ahol korábban vásároltam." Hét hónappal az után, hogy Stephen belekezdett az életmódváltásba, elérte a 110 kilót, ami csodás eredmény, de saját bevallása szerint a 90 kilót célozta meg, így még van hova fejlődni.

A mozgás és az új étrend nagyon gyorsan látványos eredményt hozott Stephen számára Forrás: Stephen Griffin

"Napról napra érzem, hogy fejlődök, hogy tartok a célom felé. Mivel az életmódom abszolút tartható, hiszen nem vezettem be drasztikus változtatásokat, hiszek benne, hogy sikerülni fog a végső célt is elérni. De ennél sokkal fontosabb, hogy visszatért az önbizalmam, 28 évesen végre nem érzem öregnek magam. Aktív vagyok, és szeretek a bőrömben lenni. Persze vannak olyan napok, hogy az ember nehezebben veszi rá magát az edzésre, de alapvetően nagyon élvezem ezt az egész folyamatot, vagyis az új életemet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.