Egészséges étrendre váltott, így fogyott le a 195 kilós férfi

fogyás életmódváltás túlsúly sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már kisgyermekként is túlsúlyos volt, 30 évesen pedig egy drasztikus diéta után elérte mindenkori legmagasabb súlyát: 195 kiló lett. Nicholas Latham ez után határozta el, hogy lefogy. Ismerd meg Nicholas életmódváltásának történetét!

Habár az ifjúsági focicsapatban is játszott, vagyis kifejezetten szeretett sportolni, már akkor is ő volt a legducibb kisfiú. Hatévesen 43 kiló volt, a súlyával folytatott harc pedig egészen felnőtt koráig tartott. 30 évesen egy drasztikus diéta után alaposan visszahízott, elérte mindenkori legnagyobb súlyát: 195 kiló lett.

Nicholas Latham 30 évesen érte el mindenkori legnagyobb súlyát: 195 kiló lett Forrás: Nicholas Latham

A most 32 éves Nicholas Latham ma már pontosan látja, hogy táplálkozási szokásai vezettek idáig. "Soha nem figyeltem tudatosan, hogy mit eszek. Nem is gondoltam rá, hogy milyen nagy jelentősége van annak, hogy mivel táplálom a testemet. Ettem, amit és amikor megkívántam, főleg persze gyorsételeket" – mondja Nicholas.

"Korábban azt hittem, hogy a súlyom nem kifejezetten zavar, de később rájöttem, hogy soha nem voltam igazán boldog. Ekkora súllyal a mindennapi dolgok is nehézkessé válnak, mint a cipőfűző bekötése, vagy a zokni felhúzása, nem beszélve az állandó légszomjról" – meséli Nicholas, aki egy nyaralás után döntötte el, hogy nem akar tovább így élni. "Csodálatos utazásunk volt a barátnőmmel, de nem tudtam igazán kiélvezni. Fantasztikus természeti környezet vett minket körül, de egy kisebb kirándulást sem tudtunk együtt tenni. Ez nagyon lelombozott, szenvedtem tőle, hogy nem vagyok rá képes." Ez persze csak az utolsó csepp volt a pohárban, ugyanis Nicholas kétgyermekes apaként korábban is rettegett attól, hogy megélhesse gyermekei nagy pillanatait az életben. Az ikrek ötödik születésnapja előtt aztán végleg megérett benne az elhatározás.

Először az étrendjén változtatott, később sportolni kezdett, így 100 kilóra fogyott le Forrás: Nicholas Latham

Mivel Nicholas felismerte, hogy az étrendjével komoly problémák vannak, ezzel kezdte a változást. "Nem számoltam a kalóriákat, nem feszültem rá, és nem is akartam drámai és gyors változást. Inkább csak arra figyeltem, hogy jó minőségű ételekre cseréljem le a sokféle gyorséttermi fogást. Sok halat és szárnyast ettem, és végre megismerkedtem a zöldségekkel is" – mondja Nicholas, aki hamarosan sportolni is elkezdett. Először csak a ház körül tett sétákat, majd az ellipszis trénert is beiktatta a mindennapjaiba.

Nicholas 100 kilóra fogyott, de ahogy ő mondja, nincs megállás. "Ez az egész nemcsak a súlyvesztésről szól, hanem arról, hogy egészséges életmódot éljek, és ezt taníthassam meg a gyermekeimnek is."

Imádsz táncolni? Akkor égess vele zsírt!http://www.life.hu/ez-zsir/20190524-kardio-zsiregetes-tanccal.htmlTudtad, hogy a tánc a legjobb kalóriaégető sportok között van? Ráadásul a legélvezhetőbb mozgásformák egyike, így érdemes kipróbálnod. Ez Zsír!Origo5 + 1 ok, hogy miért egyél minél több eprethttp://www.life.hu/ez-zsir/20190522-ezert-egyel-minel-tobb-epret-indul-az-eperszezon.htmlEz a pirosló, külsejében is csodálatos gyümölcs legalább annyira finom, mint amennyire egészséges. Érdemes kiélvezni a szezonját, és minél többet fogyasztani a frissen szedett eperből. Ez Zsír!OrigoÍzletes házi fűszervaj - így készítsd el!http://www.life.hu/ez-zsir/20190517-izletes-hazi-fuszervaj-recept.htmlA rendkívül egyszerűen elkészíthető fűszervaj mellé nem is kell más, csak egy ízletes kenyér vagy bagett, és már kész is a reggeli ízorgia. Ez Zsír!OrigoSok rajtad a súlyfelesleg? Túlsúly esetén csökkenhet a vasfelszívódáshttp://www.life.hu/ez-zsir/20190514-tulsuly-eseten-csokkenhet-a-vasfelszivodas.htmlNem csak a kismamák, a vegetáriánus étrendet követők vagy éppen az aktívan sportolók veszélyeztetettek a vashiány szempontjából. A túlsúlyos férfiak és nők is érintettek, ugyanis a túlsúly csökkentheti a vas felszívódását. Ez Zsír!OrigoA nyári formára készülsz? Ez a 10 perces hasizomgyakorlat neked szólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190502-10-perces-hasizomgyakorlat-a-tonusos-hasizmokert.htmlA nők esetében vannak kifejezetten kényes testrészek, mint a comb, a popsi, na és persze a has. Az erős hasizom egyébként nemcsak esztétikailag fontos, de a helyes testtartás miatt is. Az erős mélyizmok leveszik a terhelést a csigolyákról, a derékról. Ez Zsír!Origo85 kilót fogyott, miután megtanult főznihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190510-patrick-eslick-85-kilot-fogyott-amikor-megtanult-fozni.htmlPatrick Eslick gyerekkora óta túlsúlyos volt. Érzelmi evése és mindenki előtt eltitkolt homoszexualitása komoly depressziót okozott számára. A főiskola elvégzése után azonban úgy érezte, végre felelősséget kell vállalnia önmagáért. Hogyan sikerült végül lefogynia? Ismerd meg Patrick történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.