Ízletes házi fűszervaj - így készítsd el!

Forrás: Shutterstock -
recept vaj fűszer fűszervaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendkívül egyszerűen elkészíthető fűszervaj mellé nem is kell más, csak egy ízletes kenyér vagy bagett, és már kész is a reggeli ízorgia. 

Hozzávalók:

  • jó minőségű vaj
  • oregánó
  • kakukkfű
  • snidling
  • zöldségzöldje
  • zsálya
  • biocitrom
Forrás: Shutterstock

Akkor vagy a legszerencsésebb helyzetben, ha van egy komplett fűszerkerted, ahonnan össze tudod válogatni a fűszervajhoz való zöldeket. Ez egyébként nem kőbe vésett recept, saját ízlés alakíthatja, hogy milyen fűszernövényt teszel bele, nekünk azonban ez az egyik kedvencünk.

Mindennek az alapja a jó minőségű vaj, legjobb a házi változat, ami legelőkön tartott állatok tejéből készül. A vajat az elkészítés előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy lehessen vele dolgozni. Vágd apróra a fűszereket, tedd hozzá a vajhoz, majd egy kis citromhéjat is reszelj bele, esetleg egy kevés só is mehet bele.

Vigyázat! A citrom héja mérgező

Nagyon fontos tudni, hogy a déligyümölcsök héját, így a citromét is növényvédő szerekkel, tartósítószerekkel kezelik, így semmiképpen nem ajánlott, csak a bio minősítésű gyümölcsök héjának a fogyasztása.

A vajat nem kell túlságosan felhabosítani, így ha kanállal is össze tudod dolgozni, nem kell elővenni a robotgépet. Ha úgy érzed, hogy harmonikusak az ízek, nem hiányzik már belőle semmi, akkor a vajat tedd egy dobozba, de akár meg is formázhatod. Ha zsírpapírra halmozod, készíthetsz belőle egy kis gurigát, amelyből hűtés után szeletelni lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.