Forró fürdővel is sok kalóriát égethetsz

Forrás: Shutterstock/VGstockstudio -
fogyás fürdő Forró kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb kutatások eredménye reménnyel szolgálhat mindazoknak, akik képtelenek rávenni magukat a rendszeres testmozgásra. Úgy tűnik, hogy másképp is lehet kalóriát égetni.

A Loughborough Egyetem tanulmánya jó hír azoknak, akik nem tudják rávenni magukat arra, hogy az edzőteremben izzadjanak. Kutatásuk szerint ugyanis nem ez az egyetlen módja a kalóriák elégetésének. Két csoportra osztották a férfiakat, az egyik biciklizett, a másik pedig forró fürdőben henyélt.

Edzés nélkül is éghetnek a kalóriák Forrás: Shutterstock/VGstockstudio

És habár ugyanannyi idő alatt a biciklizéssel természetesen több kalóriát égettek el, a forró fürdő is nagyon szépen szerepelt: egy óra forró fürdőzés során megközelítőleg 140 kalóriától szabadultak meg a pancsolók, ami nagyjából fél óra sétálásnak felel meg a kalóriaégetés szempontjából – írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.